Motorina de la Petrom, prima scumpire după ce în februarie prețul a scăzut cu 50 de bani

benzina carburant alimentare pompa sursa foto: Pixabay

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit vineri motorina standard cu 4 bani pe litru, după ce ieri a scumpit benzina cu 5 bani pe litru. 

Este prima majorare de preț în cazul motorinei după ce în luna februarie a scăzut cu 50 de bani, în urma mai multor ieftiniri.

Ultima majorare de preț în cazul motorinei a avut loc pe 24 ianuarie, când prețul a urcat cu 9 bani pe litru.

Potrivit peco-online, litrul de motorină standard la stațiile Petrom din Capitală costă vineri 03 martie între 7,23 și 7,26 lei. Iar prețul unui litru de benzină standard este cuprins între 6,53 lei și 6,59 de lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează pe data de 03 martie 2023 un preț al motorinei standard de 7,25 lei/litru, în timp ce prețul benzinei standard este de 6,58 lei/litrul.

Cum evoluează cotațiile internaționale ale petrolului

Prețul petrolului se îndreaptă spre o creștere săptămânală, pe fondul speranțelor de creștere din China, scrie Reuters.

Prețul petrolului a scăzut vineri în primele ore ale zilei, dar era pe cale să înregistreze creșteri de aproape 2% pentru săptămâna aceasta, deoarece o revenire a activității fabricilor din China a contrabalansat îngrijorările tot mai mari legate de creșterea stocurilor de țiței din SUA și de potențialele creșteri de rate în Europa.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 39 de cenți, sau 0,5%, la 84,36 dolari pe baril la ora 0147 GMT. Contractele futures americane de țiței West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 41 de cenți, sau 0,5%, la 77,75 dolari pe baril%. 

În ciuda faptului că a deschis în scădere vineri, Brent a urcat cu aproximativ 1,6% până acum în această săptămână, fiind pe cale să înregistreze a doua săptămână consecutivă de câștiguri, în timp ce WTI a sărit cu aproximativ 2%, revenind de la o mică pierdere înregistrată săptămâna precedentă, pe fondul speranțelor de creștere puternică a cererii de combustibil în China, principalul importator de petrol din lume.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: