Înalta Curte atacă la Curtea Constituțională legea pensiilor speciale și legea care interzice cumulul pensie-salariu la stat

bani, lei, bancnote, pensie Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Înalta Curte a decis joi să atace la Curtea Constituțională legea pensiilor speciale și legea care interzice cumulul pensie-salariu la stat, ambele acte normative fiind adoptate miercuri de Parlament, potrivit informațiilor G4Media.

Înalta Curtea este una dintre instituțiile care pot sesiza CCR în legătură cu acte normative aprobate de Parlament.

Înalta Curtea este condusă de Corina Alina Corbu.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Felicitări pentru contestație. Sa speram ca vor dispare discriminările dintre categoriile de salariați la Stat .Normal ar fi ca cetățeni ai acestei țări să fim tratați fără discriminare.Este un drept Constituțional În rest…mult succes.

    • Aveți perfecta dreptate și mai aveam de așteptat puțin, să vedem dacă îi cere Ciolacu lui Isărescu să îl voteze

  2. Consider că persoanele cu pensii mici ar trebui să poată acumula pensia cu salariu sau mai bine zis acest cumul să nu depășească de exemplu salariul mediu net pe economie cca 4000 lei

    • In conformitate cu Constitutia Romaniei, nu se poate lua dreptul la munca, nimanui. Pensia la limita de varsta de care beneficiaza un cetatean, este dreptul lui pentru munca depusa in ani, 30, 35, 40 etc. pentru care a contribuit lunar la asigurarile de pensii platite cetatenilor, anterior iesirii lui, cand a devenit beneficiar.
      Daca este apt de munca, a ocupat un post pe care il stapaneste, pentru care nu ” liciteaza ” nimeni, nefiind f. bine platit sau greoi pentru puterile altcuiva, cu ce ingradeste statul, mai ales ca in societatile de stat sunt servicii platite entru CE SE MUNCESTE. Banii pentru salarii nu vin din buget decat pentru aportul in munca, functie de statul de personal si functii, ingradit ca si mod de acordare sume.
      Economia pe care se bazeaza este o prostie pe care nu a analizat-o. In locul acela trebuie oricum alta persoana, ce va trebui retribuita si poate cu pretentii mai mari daca vine si din……………….
      Trebuia daca considerau necesar, o perioada data , in ani pentru pregatirea viitoarelor cadre, fiind la aceasta data functii care nu se mai gasesc ca si corespondent in forta de munca. Strainatatea a chemat multi tineri sau de varsta medie, prin salarii atractive, stimulente diverse.
      Ca de obicei la noi niciodata nu se analizeaza in profunzime situatia din teren, nu se pune in dezbaterea publicului astfel de legi.
      Ei au vazut interesul lor, al afiliatilor lor, al celor care pe diferite criterii tot ei iau numit, etc.
      Vin la 4 ani sa le dam votul, iar jumatate din ei sunt de fapt niste neaveniti, pusi pe liste alaturi de oameni priceputi si cunoscuti.
      Mentionam o perioada de gratie pentru ca multe persoane au antamat in baza acestor salarii credite la bancile comerciale, pe care din pensie acum nu le vor mai putea sustine.
      De ce nu se face Parlamentul de 300 persoane si nu se da curs Referendumului lui Basescu. Sa se fi vazut atunci economie……..NUUU ?? Salarii reduse, masini cu consum de carburant redus ca si cheltuieli,, secretare si cabinete parlamentare mai putine, delegatii in tara si afara mai putine etc…..multe cheltuieli diminuate.
      Felicitari Inaltei Curti pentru actiunea facuta. Sunt sigura ca nu numai pentru colegii lor au facut asta ci pentru toti cetatenii de buna credinta care muncesc pentru a avea o viata decenta.

  3. Avocatul Poporului ar trebui sa actioneze vis-a vis de aceasta lege descriminatorie.
    Nu cred ca este de acord cu exceptii nefondate, dar la cei care nu stim cat isi aduc aportul la economia tarii. Valuta creste, firme de asigurari falimentare, servicii aprobate cu preturi nefondate. siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pentru acesti oameni numiti pana la urma POLITIC sunt exceptiile ???? Deci cei care muncesc nu conteaza , dupa mine sectorul, daca acolo se face productie, se presteaza servicii in folosul comunitatii, nu ii protejam…..Au muncit degeaba in acest stat cu acesti oameni politici.

    • Livia Stanciu , are 740.000 lei venituri cumulate ,…voi sunteti NEBUNI ?? Daca vrei sa muncesti dupa ce iesi la pensie,…mai ales cei de pana n 50 de ani ,…MERGETI IN PRIVAT ,…in rest sunt vorbe scrise si spuse aici de FAVORIZATI.

      • Da, exact! Dacă se poate, la privații care au robinetul deschis la contracte cu statul sau care fac “afaceri” în zona gri, să nu spunem subterana, sub ochii obladuitori ai aceleiași clase politice…. pentru ca restul privatilor se zbat în mizerie!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.