Grupul Rheinmetall vrea să construiască o fabrică de tancuri în Ucraina (Spiegel)

Panther tanc Foto: Rheinmetall

Rheinmetall negociază cu Kievul în vederea înființării propriei sale unități de producție Panther, în codițiile în care aliații occidentali strâng cu greu de luni de zile tancuri pentru Ucraina, dar țara are probabil nevoie de alte sute de tancuri, transmite spiegel.de.

Grupul de armament Rheinmetall negociază construirea unei fabrici de tancuri pe teritoriul Ucrainei. “O fabrică Rheinmetall poate fi construită în Ucraina pentru aproximativ 200 de milioane de euro”, a declarat șeful companiei, Armin Papperger, pentru ziarul Rheinische Post. Aceasta ar putea produce anual până la 400 de tancuri de luptă principale de tip Panther. Discuțiile cu guvernul ucrainean sunt “promițătoare”. Papperger a sperat într-o decizie “în următoarele două luni”.

Șeful Rheinmetall era convins că uzina ar putea fi protejată împotriva raidurilor aeriene rusești. “Protecția prin apărare antiaeriană nu ar fi dificilă”. Ucraina are nevoie de 600 până la 800 de tancuri pentru o victorie, a subliniat șeful Rheinmetall. Pentru ca mulțimea să se adune, construcția de noi tancuri ar trebui să înceapă rapid. “Chiar dacă Germania ar renunța la toate cele 300 de tancuri Leopard 2 disponibile pentru Bundeswehr, tot ar fi mult prea puține.”

Rheinmetall: Războiul va dura “probabil ani de zile”.

Conform situației actuale, Rheinmetall pune la dispoziție aproximativ 250 de tancuri în legătură cu războiul din Ucraina: “Lucrăm la viteză maximă”, a declarat Papperger. “Am pus deja în funcțiune peste 40 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, iar până la sfârșitul anului vor fi în jur de 100 de vehicule. Aproximativ 30 de tancuri sunt gata din cele 50 de Leopard 2A4. Există, de asemenea, aproximativ 100 de modele mai vechi de Leopard 1, din care în prezent putem face 88 din nou utilizabile.
Papperger se așteaptă ca războiul să dureze “probabil ani de zile”. “Aliații occidentali trimit acolo suficiente arme pentru ca Ucraina să se poată apăra, dar ucrainenii nu au astăzi suficiente echipamente pentru a-și recuceri complet teritoriul”, a spus acesta.

În același timp, Rusia nu are la fel de multe resurse ca și Occidentul în ansamblu, a declarat Rheinmetall -Boss. Dar el nu a putut vedea “că liderii din jurul lui Putin fac reduceri în cursul său agresiv față de Ucraina”.

Panther este un concept pentru un nou tanc. Rheinmetall l-a prezentat în vara anului 2022

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Ar trebui ca Romania sa ia urgent legatura cu Germania, sa negocieze o eventuala astfel de fabrica in Romania. Ar fi in afara ariei directe de razboi, dar extrem de aproape de Ucraina, ca si de tot flancul estic la nevoie. Se pot da toate inlesnirile si ajutoarele pentru ca acest lucru sa se faca, iar Romania sa achizitioneze si ea, prioritar si/sau cu reducere, astfel de tancuri pentru a inlocui tigaile actuale. Ar fi si o solutie economica buna, cel putin pe termen mediu existand sigur o multime de viitori clienti.

  2. Rheinmetal a avut posibilitaeea de a construi la Moreni , impreuna cu Romania , un blindat de ultima generatie. Rezultatul ? Zero. Acum e la moda Ucraina . Ipocritilor.

  3. Inpartasesc in mod insistent ideea de a construi tancuri intr-o fabrica din Romania. Pretul pe care il cere Germania pentru o astfel de investitie in Ukraina, este cat se poate de rezonabil si pentru noi. Ar trebui facute toate demersurile pentru ca tancurile Leopard 2 sa fie asimilate in industria romaneasca. S-ar putea astfel sa livram aceste masini chiar si Ukrainei.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.