Cererea globală de energie va crește cu 23% până în 2045, potrivit OPEC/ Liderii din domeniul petrolier și oficialii OPEC spun că fără investiții în petrol, prețurile vor crește

petrol Sursa foto: Pixabay

Cererea globală pentru toate formele de energie este prognozată să crească cu 23% până în 2045, a declarat marți secretarul general al OPEC, Haitham Al Ghais, la o conferință nigeriană privind petrolul și gazele naturale, scrie Reuters.

Directorii din domeniul petrolier și oficialii Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) au pledat în repetate rânduri pentru continuarea investițiilor în petrol, avertizând că, în caz contrar, prețurile vor crește vertiginos.

Al Ghais a mai spus că apelurile de a limita sau de a opri finanțarea noilor proiecte petroliere sunt nerealiste și nechibzuite. Cu toate acestea, el a recunoscut nevoia de tehnologie pentru a combate emisiile continue de combustibili fosili.

“Se preconizează că cererea globală de energie primară va crește cu un procent semnificativ de 23% în perioada de până în 2045, ceea ce înseamnă că vom avea nevoie de toate formele de energie”, a spus el.

“Vom avea nevoie de soluții inovatoare, cum ar fi captarea, utilizarea și stocarea dioxidului de carbon și proiectele privind hidrogenul, pe lângă o economie circulară a carbonului, care a primit un sprijin pozitiv din partea G20.”

Industria petrolieră globală are nevoie de investiții de 12.100 de miliarde de dolari în aceeași perioadă, a declarat Al Ghais, adăugând că industria nu este încă pe cale să atingă acest nivel de investiții.

Surse apropiate de OPEC au declarat că aceasta va menține probabil o viziune optimistă asupra creșterii cererii de petrol pentru anul viitor, atunci când își va publica primele perspective la sfârșitul acestei luni, prevăzând o încetinire față de anul acesta, dar totuși o creștere peste medie.

Previziunile OPEC pentru 2024 vor fi probabil mai mici decât creșterea pe care o așteaptă pentru acest an, de 2,35 milioane de barili pe zi, sau 2,4%, o rată anormal de ridicată, pe măsură ce lumea iese din pandemia COVID-19.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: