Bitcoin a depășit pragul de 30.000 de dolari pentru prima dată din iunie, înainte de datele cheie privind inflația

Monede virtuale Bitcoin - pexels- Roger Brown Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Bitcoin a urcat luni seară, depășind nivelul psihologic cheie de 30.000 de dolari, în timp ce investitorii așteptau datele cheie privind inflația din cursul săptămânii, care ar putea influența prețurile cripto, transmite CNBC.

Cea mai mare criptomonedă după capitalizarea de piață a crescut cu 7%, ajungând la 30.193,25 dolari, pentru prima dată din iunie, potrivit Coin Metrics. Ether a avansat cu peste 3,5%, până la 1.925,11 dolari, pentru prima dată din august, investitorii așteptând cea mai recentă actualizare tehnologică a rețelei Ethereum, programată pentru miercuri.

Acum, că bitcoin a atins 30.000 de dolari, o mișcare în zona de la mijlocul până la 30 de dolari va fi “probabilă” dacă se va împinge cu convingere și ar “forța speculatorii short să acopere și să cumpere în schimb”, a declarat James Lavish, managing partner la Bitcoin Opportunity Fund. “Unii investitori încearcă să se poziționeze înainte de asta”, a spus el.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Traderii speculează probabil că indicele prețurilor de consum de miercuri “ar putea ajunge la un nivel care să dea Fed un motiv pentru a se gândi la o pauză în creșterea ratelor la următoarea ședință, dând astfel un impuls unor active precum bitcoin”, a adăugat Lavish.

Investitorii urmăresc, de asemenea, cea mai recentă citire a indicelui prețurilor de producție, care va fi publicată joi.

Criptomonedele au crescut în acest an. Acțiunea de luni seară aduce câștigurile bitcoin de la începutul anului la peste 80%, în timp ce ether a adăugat acum 60% pentru anul în curs. Mișcările de preț pentru cele două active criptografice au urmărit, din punct de vedere procentual, o evoluție relativ în linie, dar cele două active criptografice de top s-au “decuplatat” în martie, datorită unui “zbor spre calitate” în cazul bitcoin, în urma închiderii băncilor.

Cu toate acestea, cele două criptomonede rămân oarecum corelate pentru moment, iar factorii macro continuă să influențeze ambele active. Următoarele date privind inflația vor fi esențiale pentru a determina dacă sau când Fed va face o pauză sau va pune capăt campaniei sale de majorare a ratelor.

Între timp, ether a urcat înainte de actualizarea tehnologică planificată “Shanghai”, care este de așteptat să aducă un val de presiune negativă de vânzare pe piață pe măsură ce fondurile blocate anterior pe Ethereum sunt eliberate în următoarele săptămâni.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: