Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Flutur, a precizat că încă nu au fost discuţii dacă şefia ANAF va rămâne la PNL, în urma rocadei guvernamentale.
El a precizat că trebuie mizat pe profesionişti foarte, foarte buni aşa cum liberalii au mers în Guvern.
Gheorghe Flutur a fost întrebat la TVR Info ce se întâmplă cu ANAF în urma rocadei guvernamentale.
“Din câte ştiu eu, sigur că este această dorinţă în perioada următoare să crească gradul de colectare, adică să plătească. Şi aici poate fi şi printr-o chestiune mai fermă, să zic, dar poate fi şi prin stimulare. Noi, Partidul Liberal, totdeauna am socotit, cota unică este ceva care te face să nu ascunzi profitul, pentru că e rezonabilă 16%. Şi atunci au ieşit la suprafaţă mai mulţi plătitori şi am colectat mai mult. Nu se face cu forţa asta, se face prin pârghii şi stimulente economice, de când lumea”, a afirmat Flutur.
Întrebat dacă PNL va rămâne cu şefia ANAF, Gheorghe Flutur a răspuns: “N-am discutat aceste lucruri, n-am ştiut ce se va întâmpla cu UDMR-ul, nu ne-am întâlnit, să vă spun. Mie mi se pare că trebuie profesionişti şi mai puţin să spunem mai departe de la… miniştrii sunt politic, şi secretarii de stat, mai departe o să vedem, dar eu cred că va trebui să mergem pe profesionişti foarte, foarte buni, aşa cum am mers în Guvern”.
Același tip de discurs, legat de trimiterea profesioniștilor în guvern, a ținut miercuri și fostul premier Nicolae Ciucă.
Nicolae Ciucă a precizat că ”PNL şi-a asumat participarea la guvernare cu miniştri care reprezintă componenta profesională prin care să îndeplinească obiectivele guvernamentale”.
”De la bun început am asumat că putem avea o activitate politică cât se poate de intensă. Fără rezultate la guvernare, obiectivele noastre politice nu pot fi îndeplinite. (..) Nu au fost deloc rezultate proaste. Când vorbim de politică vorbim de rezultate la guvernare, de cealaltă parte rezultate în activitatea politică. Am luat decizia să mergem cu profesionişti în Guvern şi de cealaltă parte să ne ocupăm de tot ce înseamnă activitate politică”, a explicat Ciucă.