Credit Suisse amână raportul anual după un apel de ultim moment din partea Comisiei americane pentru valori mobiliare și bursiere

credit suisse Sursa foto: Dreamstime

Credit Suisse și-a amânat publicarea raportului anual după un apel de ultim moment din partea Comisiei americane pentru valori mobiliare și bursiere (SEC), care a ridicat întrebări cu privire la situațiile financiare anterioare, scrie Reuters.

Intervenția neobișnuită a autorității de reglementare americane este cea mai recentă lovitură pentru Credit Suisse, în condițiile în care creditorul se resimte după o serie de scandaluri și eșecuri care au dus la prăbușirea prețului acțiunilor sale și au determinat clienții să retragă miliarde de dolari.

Banca a declarat că SEC a sunat-o miercuri târziu în legătură cu “anumite comentarii deschise ale SEC privind evaluarea tehnică a revizuirilor publicate anterior la situațiile consolidate ale fluxurilor de numerar în anii încheiați la 31 decembrie 2020 și 2019”.

Banca a revizuit modul în care a contabilizat o serie de fluxuri de numerar, inclusiv remunerarea pe bază de acțiuni și acoperiri de schimb valutar.

Credit Suisse a precizat că, în urma apelului, a decis să amâne publicarea raportului anual.

“Conducerea consideră că este prudent să amâne pentru scurt timp publicarea conturilor sale pentru a înțelege mai bine comentariile primite”, a precizat banca, adăugând că rezultatele financiare din 2022 “nu sunt afectate”.

Alte autorități de reglementare, în afară de SEC, nu au fost implicate, a declarat o persoană familiarizată cu această chestiune.

Rămâne neclar când va fi publicat raportul anual din 2022. Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu 6% și s-au apropiat de minimul istoric în tranzacțiile de dimineață la Zurich.

În februarie, Credit Suisse Group a raportat că anul 2022 a adus cea mai mare pierdere anuală de la criza financiară globală din 2008, după ce clienții agitați au retras fonduri de la bancă, și a avertizat că o nouă pierdere “substanțială” va veni în acest an.

Cea de-a doua mare bancă din Elveția a început o revizuire majoră a activității sale, reducând costurile și locurile de muncă pentru a-și relansa norocul, inclusiv prin crearea unei activități separate pentru banca sa de investiții sub marca CS First Boston.

Printre o serie de scandaluri, Credit Suisse a fost puternic afectată de prăbușirea firmei americane de investiții Archegos în 2021, precum și de înghețarea fondurilor de finanțare a lanțului de aprovizionare în valoare de miliarde de dolari legate de finanțatorul britanic insolvabil Greensill.

Alte scandaluri care au zguduit banca au inclus o urmărire penală în Elveția privind spălarea de bani pentru o bandă criminală.

În luna noiembrie a anului trecut, agenția de rating Standard & Poor’s a retrogradat banca la doar un nivel peste junk.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: