Primăria Sectorului 3 anunță licitaţie pentru amenajarea fântânilor arteziene din parcurile IOR şi Teilor/ Valoarea contractelor depășește 22 de milioane de lei

fantana arteziana sursa foto: pexels.com

Primăria Sectorului 3 anunţă pe SEAP licitaţie pentru amenajarea fântânilor arteziene din parcurile IOR (Al. I. Cuza) şi Teilor.

Contractul pentru fântânile arteziene ornamentale din Parcul Al. I. Cuza are o valoare totală estimată de 14.343.289 lei, iar pentru Parcul Teilor, 7.988.514 lei, scrie Agerpres.

Ambele licitaţii se desfăşoară prin procedură simplificată, iar criteriul de atribuire îl reprezintă preţul cel mai scăzut.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 4 iulie.

Pe 29 mai, Consiliul Local Sector 3 a aprobat două proiecte privind amenajarea de fântâni arteziene ornamentale în parcurile Teilor şi Alexandru Ioan Cuza.

Proiectul din parcul Teilor îşi propune amenajarea unui ansamblu de fântâni arteziene, pentru punerea în valoare a acestui spaţiu. Parcul a fost inaugurat în 2020, iar lacul construit are o suprafaţă de 4.342 de metri pătraţi.

Proiectul din parcul Alexandru Ioan Cuza vizează construirea unei fântâni arteziene formată din patru platforme plutitoare din oţel inoxidabil pe care se vor amplasa echipamentele destinate jocurilor de apă.

Pentru flotabilitatea platformelor se vor utiliza flotoare din PEHD rezistent. Cele patru platforme vor avea dimensiuni diferite, iar ca tip de jocuri vor fi similare pentru a exista o armonie în spectacolele pe apă.

“Cerem insistent (…) să nu cheltuiţi zeci de milioane de lei pe investiţii care pun în pericol biodiversitatea şi naturaleţea IOR-ului. Puteţi folosi acei bani pentru sistarea distrugerilor şi reîntregirea parcului, aşa cum îl ştim de peste jumătate de veac. 70 de hectare de spaţiu verde şi lac nu pot fi administrate fără consultarea miilor de familii care se bucură de parcul IOR şi fără un aviz de mediu care să clarifice dacă o fântână arteziană cu lumini şi zgomote are efecte negative asupra ecosistemului din parc. Aşadar, vă îndemnăm să daţi dovadă de viziune pe termen lung şi de un plan de management agreat cu comunitatea, pentru că altfel riscăm să aruncăm banii pe fereastră pentru tot felul de investiţii excentrice de care nu avem reală nevoie”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii Grupului de Iniţiativă Civică IOR-Titan.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: