„România, Grecia, Italia și Bulgaria au fost clasificate drept țări cu „risc ridicat” din cauza numeroaselor încălcări ale drepturilor omului și ale muncii, inclusiv sclavia și comerțul cu sclavi”. Acest lucru este menționat într-o interpelare adresată în scris Comisiei Europene de europarlamentarul francez André Rougé de la Grupul Identitate și Democrație, subliniind că, la nivel mondial, 50 de milioane de oameni sunt victime ale sclaviei moderne – ceea ce reprezintă o creștere cu aproape 10 milioane în comparație cu estimările Organizației Internaționale a Muncii pentru 2016, scrie Reporter.gr, citat de Rador.
Europa nu face excepție de la această tendință, subliniază europarlamentarul francez, adăugând că, pentru mai multe țări din UE, riscul estimat de încălcări ale drepturilor omului asociate cu sclavia modernă a fost revizuit în sens ascendent în Indicele Sclaviei Moderne.
România, Grecia, Italia și Bulgaria au fost catalogate drept țări cu „risc ridicat” ca urmare a numeroaselor încălcări ale drepturilor omului și ale muncii, inclusiv sclavia și comerțul cu sclavi.
Migranții sunt cei mai predispuși să cadă victimele sclaviei, deoarece sunt folosiți ca forță de muncă ieftină și ușor exploatabilă, iar această situație este consolidată prin crearea și menținerea rutelor de migrație către Europa, conchide europarlamentarul.
Prin urmare, merită să ne întrebăm cât de eficiente sunt măsurile luate de UE pentru a pune capăt sclaviei moderne în Europa, precum și ce alte măsuri intenționează să ia Comisia Europeană pentru a limita fluxurile migratorii, care sunt adesea o sursă de sclavie în UE.