Statele Unite vor să acorde 35 de milioane de dolari companiei BAE Systems ca să crească de 4 ori producția de cipuri pentru avioanele de luptă F-35 și pentru sateliții comerciali

chip Sursa: Pexels.com

Departamentul de Comerț al SUA a declarat luni că intenționează să acorde 35 de milioane de dolari companiei BAE Systems  pentru cvadruplarea producției în statul american New Hampshire pentru cipuri semiconductoare utilizate în avioanele de luptă F-35 și sateliții comerciali, scrie Reuters.

Anunțul este primul din programul de subvenționare a producției și cercetării în domeniul semiconductorilor “Chips for America”, în valoare de 52,7 miliarde de dolari, aprobat de Congres în august 2022 pentru a crește producția de cipuri din SUA, pe fondul preocupărilor legate de dependența de Asia.

Președintele Joe Biden a declarat că “în cursul anului viitor, Departamentul de Comerț va acorda miliarde de dolari în plus pentru a produce mai multe semiconductoare în America” și pentru a stimula cercetarea și dezvoltarea.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Departamentul a precizat că a semnat un memorandum preliminar fără caracter obligatoriu pentru acordarea a 35 de milioane de dolari către BAE Systems Electronic Systems, o unitate a BAE Systems, pentru a sprijini modernizarea Centrului de microelectronică al companiei din Nashua, New Hampshire.

Pentagonul plănuiește să cheltuiască 1.700 de miliarde de dolari pentru programul F-35, inclusiv pentru achiziționarea a 2.500 de avioane în următoarele decenii. Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că cipurile sunt esențiale pentru F-15 și F-35.

“Nu vrem să ne aflăm în situația în care o altă țară ne poate tăia calea într-un moment de criză”, a declarat Sullivan reporterilor.

În septembrie, Departamentul Comerțului a emis norme pentru a împiedica utilizarea subvențiilor pentru cipuri de către China și a luat măsuri în octombrie pentru a opri livrările către China de cipuri avansate de inteligență artificială.

Companii precum Intel, Micron, GlobalFoundries se numără printre cele care caută să obțină finanțări semnificative din programul de cipuri.

Secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo, a declarat că premiul BAE “este primul din multe anunțuri. Ne așteptăm ca ritmul acestor anunțuri să se accelereze în prima jumătate a anului viitor”.

Proiectul din New Hampshire va reduce prețul viitoarelor cipuri la jumătate, ceea ce va compensa cu ușurință costul de 35 de milioane de dolari, a declarat un oficial al administrației.

Cipurile sunt folosite pentru sistemele de luptă pentru avioanele F-35 construite de Lockheed Martin.

Prima atribuire a cipurilor subliniază faptul că programul “are legătură cu securitatea națională”, a declarat Raimondo, adăugând că scopul este de a crea “o industrie națională înfloritoare și de lungă durată a producției de semiconductori”.

Directorul executiv al BAE Systems, Tom Arseneault, a declarat că finanțarea va stimula microelectronica sa, care este esențială pentru “clienții din domeniul apărării și aerospațial – de la avioane și sateliți de ultimă generație la GPS de calitate militară și comunicații securizate”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: