Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 2%

petrol Sursă foto: Unsplash

Preocupările legate de aprovizionare, cauzate de producţia mai scăzută a OPEC, tulburările din Libia şi sancţiunile împotriva Rusiei, au depășit temerile privind o recesiune globală care ar afecta cererea de petrol, iar prețurile au crescut luni cu peste 2%, transmite agenția Reuters, citată de News.ro

Inflaţia din zona euro a atins încă un maxim record record în iunie, întărind argumentele pentru creşterea rapidă a ratei dobânzilor Băncii Centrale Europene, în timp ce încrederea în economie a consumatorilor din SUA a atins un minim record.

Preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 2,26 dolari, sau cu 2%, la 113,89 dolari pe baril, până la ora 16:48 GMT (19:48 ora României) după o scădere de peste 1 dolari la începutul tranzacţiilor.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,20 dolari, sau cu 2%, la 110,63 dolari pe baril, în volum redus în timpul sărbătorii de Ziua Independenţei SUA.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a ratat obiectivul de a creşte producţia în iunie, a constatat un sondaj Reuters.

În Libia, stat membru al OPEC, autorităţile au declarat forţă majoră în porturile Es Sidr şi Ras Lanuf, precum şi în câmpul petrolier El Feel, spunând că producţia de petrol a scăzut cu 865.000 de barili pe zi (bpd).

Între timp, producţia din Ecuador a fost afectată de mai bine de două săptămâni de tulburări care au făcut ca ţara să piardă aproape 2 milioane de barili de producţie, a declarat compania petrolieră de stat Petroecuador.

Pe lângă potenţialele probleme de aprovizionare, o grevă în această săptămână în Norvegia va reduce livrările celui mai mare producător de petrol din Europa de Vest şi ar putea reduce producţia totală de petrol cu ​​aproximativ 8%

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: