Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a declarat, miercuri, că toate instituțiile financiare internaționale recomandă României trecerea la impozitarea progresivă, într-o perioadă medie de 3-5 ani, el precizând că vom avea această dezbatere, dar nu este acesta momentul.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Ministrul a afirmat că „există un cumul imens de venituri la stat care deranjează întreaga România”. Astfel, potrivit lui, „sunt mai multe ipoteze de lucru”, plecându-se de la principiul că trebuie găsite niște soluții de echilibru între cei care lucrează la mediul privat și de stat. „A fost discutat la nivelul coaliției un standard, s-a vorbit de nivelul salariului președintelui”, a spus el.

Adrian Câciu a afirmat că toate instituțiile financiare internaționale recomandă României trecerea într-o perioadă medie de timp de 3-5 ani la impozitarea progresivă.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

„Vom avea această dezbatere, dar nu este acesta momentul să discutăm că va fi introdusă de mâine impozitarea progresivă dacă va fi dezbătută în coaliție. Urmează publicarea raportului Băncii Mondiale care recomandă introducerea acestui impozit”, a afirmat ministrul. Economedia a scris aici despre acest raport.

Câciu a mai precizat că România nu pregătește un acord stand-by, ca în 2010, cu instituțiile financiare internaționale. „Vreau să îi dau o replică nu neapărat unei persoane, ci unui purtător de mesaje care creează emoție în spațiul public: România are în fiecare an relații foarte bune cu Comisia Europeană, cu Fondul Monetar Internațional, cu Banca Mondială. Toate aceste trei instituții internaționale acordă asistență pe anumite politici publice României. Nu înseamnă că România pregătește un acord stand-by, pentru că România nu se află în situația din 2010 și acea situație nu s-a datorat nu numai politicii interne, ci și crizei de la nivel internațional”, a afirmat ministrul.

Câciu a precizat că „vom vedea o gradualizare în următorii 3-5 ani a felului în care se va face consolidarea fiscală.