Industria din Germania se confruntă cu un an mai dificil pe fondul restricțiilor din China și a războiului din Ucraina

ford, masini, fabrica, auto

Industria din Germania se confruntă cu un an 2022 mai dificil, deoarece restricţiile din China şi războiul din Ucraina afectează şi mai mult problemele din lanţurile de aprovizionare, ceea ce a determinat două asociaţii germane importante să-şi revizuiască în scădere previziunile pentru acest an, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Asociaţia germană de inginerie VDMA a înrăutăţit luni perspectivele privind avansul producţiei de utilaje şi echipamente industriale „Made in Germany” la 1% în 2022, după ce în urmă cu două luni a revizuit în scădere estimările, de la 7% la 4%.

Anul trecut, producţia industrială a Germaniei a crescut cu 6,4%. Asociaţia Federală a Industriei Germane (BDI) se aşteapă acum la o creştere a exporturilor de doar 2,5% în 2022, după ce în ianuarie previziona o expansiune de 4%.

Aceste revizuiri vin chiar dacă multe firme au comenzi restante masive, ele nereuşind să le îndeplinească. Un studiu Ifo arată că 77,2% dintre companii se plâng că au dificultăţi din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a procurării cu dificultate a materiilor prime şi a produselor intermediare.

Una din două companii afectate crede că restricţiile din China au înrăutăţit situaţia foarte mult.

Preşedintele VDMA, Karl Haeusgen, a explicat că înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, 80% dintre companii îşi descriau perspectivele de afaceri în Rusia ca bune sau satisfăcătoare. Acum, 75% se aşteaptă la o deteriorare în următoarele şase luni sau se gândesc să părăsească această piaţă.

BDI se aşteaptă la o creştere a producţiei de aproape 2% – mai puţin decât previziona la începutul războiului – şi a avertizat că exporturile ar putea fi sever afectate.

Anul trecut, utilajele şi echipamentele au reprezentat o parte substanţială din exporturile Germaniei de bunuri spre Rusia, în valoare de 26,6 miliarde de euro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: