Grupul energetic Equinor va majora producţia de gaze, pentru a furniza pe piaţa europeană

equinor, gaze, Norvegia Foto: Equinor.com

Grupul energetic Equinor a anunţat miercuri că statul norvegian, principalul său acţionar, şi-a dat acordul pentru majorarea producţiei de gaze la trei zăcăminte, cu scopul furnizării pe piaţa europeană, informează agenţia EFE, citată de Agerpres. Norvegia, al treilea producător mondial de gaze, după Rusia şi Qatar, a acoperit între 20% şi 25% din toată cererea de gaze din Uniunea Europeană şi Marea Britanie.

Exporturile de la câmpul de la Oseberg ar putea fi crescute cu un miliard de metri, până în 30 septembrie 2022, iar la cel de la Heidrun creşterea ar fi de 400.000 mc până la finele acestui an, ceea ce, în total, acoperă cererea a 1,4 milioane de gospodării, timp de un an, a subliniat Equinor într-un comunicat.

Ministerul norvegian al Energiei a subliniat că aceste măsuri nu vor majora “în mod semnificativ” exporturile zilnice de gaze din platforma continentală a ţării nordice, dar vor permite menţinerea “nivelurilor ridicate” de furnizare din prezent.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Statul norvegian a permis deja Equinor, în septembrie 2021, să crească producţia şi exporturile de gaze de la Oseberg şi Troll cu un miliard mc, ceea ce reprezintă, împreună, 1,8% din totalul exporturilor norvegiene de gaze din 2020.

“Ne vom concentra pe menţinerea operaţiunilor sigure şi eficiente în instalaţiile noastre, fiind un furnizor sigur de energie pe pieţele din Europa, într-o situaţie foarte solicitantă. În dialogul strâns cu autorităţile şi partenerii noştri am făcut paşi pentru menţinerea nivelului ridicat de producţie din iarnă”, a precizat Equinor, referindu-se la problemele generate de războiul dintre Rusia şi Ucraina.

Norvegia, al treilea producător mondial de gaze, după Rusia şi Qatar, a acoperit între 20% şi 25% din toată cererea de gaze din Uniunea Europeană şi Marea Britanie.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: