Bursele şi-au revenit puternic, vineri, la nivel mondial

Bursele şi-au revenit puternic, vineri, la nivel mondial şi titlurile Trezoreriei SUA au scăzut, investitorii salutând sancţiunile occidentale coordonate asupra Rusiei, care i-au vizat băncile, dar nu au exclus (deocamdată) ţara din sistemul internaţional de plăţi SWIFT şi au lăsat sectorul energetic în mare parte neatins, transmite Agerpres, citând agenția Reuters.

Preţurile petrolului au scăzut vineri, coborând sub 100 de dolari pe baril, pe fondul scăderii îngrijorărilor legate de întreruperile livrărilor. Joi, preţul petrolului Brent a depăşit 100 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Indicii bursieri europeni au consemnat creşteri puternice.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Indicele paneuropean STOXX 600 a urcat cu 3,3%, DAX al bursei din Frankfurt cu 3,7%, CAC 40 al bursei din Paris cu 3,55%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 3,91%.

În SUA, indicii S&P şi Dow Jones au crescut cu circa 2% dar au consemnat o scădere semnificativă faţă de locul în care erau la sfârşitul săptămânii trecute.

Indicele mondial MSCI a crescut vineri cu 0,86%, dar a scăzut cu peste 1% pe ansamblul săptămânii — după ce investitorii au rămas uluiţi de decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a invada Ucraina.

Rachetele ruseşti au lovit Kievul vineri, familiile s-au ascuns în adăposturi, iar autorităţile le-au spus locuitorilor să pregătească cocktailuri Molotov pentru a apăra capitala Ucrainei de un atac despre care primarul a spus că a început deja cu sabotori în oraş.

Această revenire se poate schimba rapid dacă situaţia pe teren se schimbă”, potrivit unui analist.

Principalul indice bursier rusesc şi-au revenit pentru a creşte cu aproximativ 20%, după scăderea record de 33% înregistrată joi.

Preţul aurului, considerat un plasament sigur în perioadele incerte, a scăzut cu 0,9% la 1.885,76 dolari uncia. Joi, preţul aurului a crescut la 1.973,96 dolari uncia, cel mai ridicat nivel atins din septembrie 2020.

Reflectând calmul relativ de pe pieţele financiare, randamentele obligaţiunilor pe 10 ani ale Trezoreriei din SUA s-a stabilizat la 1,9774%, după o scădere până la 1,846% în sesiunea din ziua precedentă.

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de un coş de şase valute importante, a scăzut cu 0,361%, în timp ce euro a urcat cu 0,45%, la 1,1241 dolari pe unitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: