BREAKING UE va propune eliminarea treptată a petrolului rusesc până la sfârșitul anului, în cadrul celui de-al șaselea pachet de sancțiuni

petrol 1 Sursa foto: Pixabay

Uniunea Europeană urmează să propună o interdicție a petrolului rusesc până la sfârșitul anului, cu restricții la import introduse treptat până atunci, potrivit unor surse apropiate citate de Bloomberg.

UE va face, de asemenea, eforturi pentru ca mai multe bănci din Rusia și Belarus să fie scoase din sistemul internațional de plăți SWIFT. Printre aceste bănci se regăsește inclusiv Sberbank, au spus sursele, care au cerut să nu fie identificate deoarece discuțiile sunt private. SUA și Marea Britanie au impus anterior sancțiuni Sberbank, cea mai mare instituție financiară a Rusiei.

O decizie cu privire la noile sancțiuni ar putea fi luată chiar de săptămâna viitoare, la o întâlnire a ambasadorilor blocului european, potrivit surselor.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Măsurile propuse, care ar face parte din cel de-al șaselea pachet de sancțiuni al UE de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, nu au fost încă prezentate oficial și s-ar putea schimba înainte de a fi anunțate.

Sancțiunile UE necesită sprijinul tuturor celor 27 de state membre pentru a fi adoptate și mai multe țări, precum Ungaria, s-au opus de mult timp măsurilor care vizează petrolul rusesc. Bloomberg a raportat săptămâna aceasta că Germania, care anterior avea rețineri, și-a semnalat acordul pentru o interzicere treptată a petrolului rusesc.

Un embargo pe petrol ar ridica dramatic miza pentru Rusia. UE, cel mai mare consumator de țiței și combustibil din Rusia, încearcă să-l preseze pe Vladimir Putin să renunțe la război în Ucraina. În 2019, aproape două treimi din importurile de țiței ale blocului au venit din Rusia.

Alte opțiuni care au fost discutate pentru a reduce veniturile petroliere ale Rusiei au inclus plafoane de preț, mecanisme speciale de plată și tarife. Belarusul ar fi inclus în pachet pentru rolul său în sprijinirea invaziei ruse.

Discuțiile au loc pe fondul unui conflict între UE și Moscova cu privire la modul de plată a importurilor de gaze. UE a spus că mecanismul cerut de Rusia de a plăti livrările în ruble ar încălca sancțiunile blocului. Rusia spune că nu va mai trimite gaze către țările care nu se conformează.

Furnizarea către Polonia și Bulgaria a fost deja oprită, pentru că nu au respectat noile condiții ale președintelui rus Vladimir Putin, dar alte națiuni sunt încrezătoare că pot menține livrările de gaz.

UE a importat combustibili fosili din Rusia în valoare de aproximativ 44 de miliarde de euro de când Moscova a invadat Ucraina, potrivit Centrului de Cercetare pentru Energie și Aer Curat.

Alte propuneri care vor fi discutate în cadrul noului pachet de sancțiuni includ restricții privind consultanța și serviciile bazate pe cloud, precum și achizițiile de imobiliare, potrivit surselor. Ar putea exista, de asemenea, mai multe liste individuale, inclusiv oficiali militari, magnați și asociații acestora și cei considerați responsabili pentru presupusele crime de război comise de trupele ruse în Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Macelarii din Ucraina sunt si creația Occidentului, cu precădere Germania Austria, Franța, Italia, etc.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.