Analiză XTB: Oficiali europeni și din SUA au susținut ideea de introducere a unui set de reglementări pentru spațiul cripto cât mai rapid, pe fondul războiului din Ucraina

criptomonede Sursă: Unsplash

În contextul în care tot mai multe voci au susținut că Rusia ar putea evita sancțiunile Occidentului prin utilizarea monedelor digitale, oficiali europeni și din SUA au susținut ideea de introducere a unui set de reglementări pentru spațiul cripto cât mai rapid. Președintele Joe Biden este așteptat să semneze, în această săptămână, un ordin executiv care va sublinia strategia guvernului SUA pentru criptomonede, conform unor surse apropiate Casei Albe, explică Radu Puiu, Financial Analyst în cadrul casei de brokeraj pe burse internaționale XTB România.

Într-un document publicat în ianuarie, se arată că o monedă digitală emisă de banca centrală din SUA ar putea ajuta la menținerea dominației dolarului, pe măsură ce alte țări, precum China, se adaptează noii tehnologii.

Ordinul va îndruma agențiile federale să examineze potențialele modificări de reglementare precum și securitatea națională și impactul economic al activelor digitale.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Abordarea Casei Albe cu privire la cripto a atras din nou atenția în ultimele săptămâni, după ce SUA și aliații săi au impus sancțiuni Rusiei, stârnind temeri că organizațiile și indivizii ar putea folosi cripto pentru a evita restricțiile.

De asemenea, Directiva Casei Albe este așteptată să abordeze și posibilitatea de introducere a unei monede digitale emise de banca centrală din SUA, dar este posibil să ezite în a lua o poziție fermă cu privire la această inițiativă deoarece Rezerva Federală studiază încă problema.

Fondurile pe Bitcoin au prezentat cel mai mare interes pentru investitori

Criptomonedele majore au continuat să scadă marți din cauză că pe piețe persistă un nivel ridicat de aversiune față de risc, alimentată de incertitudinea creată de războiul dintre Rusia și Ucraina, potrivit unei analize realizată de Radu Puiu, financial analyst în cadrul casei de brokeraj pe burse internaționale XTB România.

Declinul a început pe măsură ce veștile negative care au apărut săptămâna trecută au redus și cele mai optimiste așteptări de rezoluție a conflictului. Situația rămâne foarte tensionată, forțele rusești continuând să atace orașe ucrainene importante cu artilerie și rachete, în ciuda faptului că oficialii celor două tabere s-au întâlnit pentru negocieri.

„Indicatorul Bitcoin Fear & Greed, care arată sentimentul de pe piața monedelor digitale, se află în zona de „frică extremă” în prezent și s-a aflat pe teritoriul „fricii” în ultimele trei luni, ceea ce a făcut ca Bitcoin să fie volatil în acest început de an”, arată analistul.

Potrivit acestuia, intrările noi de investiții în fondurile cripto au crescut de trei ori săptămâna trecută, atingând cel mai ridicat nivel din aproape trei luni, în ciuda faptului că în Europa s-au înregistrat fluxuri de ieșire. Această tendință sugerează că interesul pentru sector continuă să existe, în special în contextul în care majoritatea activelor din spațiul cripto se tranzacționează cu discounturi importante după corecțiile din ultimele luni.

Conform datelor CoinShares, fondurile de investiții în active digitale au atras 127 de milioane de dolari în fluxuri de intrare în cursul săptămânii încheiate pe 4 martie.

Analizând situația pe regiuni, în America de Nord și America Latină s-a observat un interes în creștere, fiind raportate intrări de 151 de milioane de dolari, în timp ce incertitudinea de pe plan european i-a determinat pe investitori să fie mult mai prudenți și atenți cu modul în care își plasează fondurile, astfel fiind înregistrate fluxuri negative de numerar de 24 de milioane de dolari în Europa.

Interesul cel mai mare este pentru fondurile pe Bitcoin, care au înregistrat intrări de 95 de milioane de dolari săptămâna trecută, cea mai mare valoare de la începutul lunii decembrie. Pe de altă parte, fondurile pe Ether au înregistrat intrări de 25 de milioane de dolari, fiind cea mai ridicată valoare din ultimele 13 săptămâni.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: