Compania de Drumuri semnează cu UMB contractele pentru cele trei loturi ale Autostrăzii Focșani – Bacău. Consilierul ministrului Grindeanu anunță că nu s-au depus contestații

Autostrada București Nord Lot 2 UMB asfaltare

Compania de Drumuri și UMB pot semna contractul pentru execuția celor trei loturi ale Autostrăzii Focșani – Bacău pentru că nu s-au depus contestații, a transmis marți Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Luni 5 decembrie a fost termenul-limită pentru depunerea contestațiilor la contractele de aproape 7 miliarde de lei, parțial finanțate prin PNRR, după cum Economedia a explicat ieri, aici.

„Vin cu câteva informații despre Autostrada Moldovei – A7:
1. Voi începe cu tronsonul Focșani – Bacau, unde ieri s-a încheiat perioada depunerii contestațiilor.
NU au fost contestații!
Asocierea Spedition UMB – SA&PE Construct- Tehnostrade poate semna contractul de execuție pe cele trei loturi!
– Lotul 1, Focșani – Domnești Târg, 35,6 km
– Lotul 2, Domnești Târg – Răcăciuni, 38,78 km
– Lotul 3, Racăciuni – Bacău, 21,52 km”, a scris Urtoi.

Pentru Lotul 1 (Focșani – Domnești Târg), cu o lungime de 35,60 km, valoarea de atribuire este de 2,354 miliarde de lei, fără TVA.

Pentru Lotul 2 (Domnești Târg – Răcăciuni), cu o lungime de 38,78 km, valoare de atribuire este 2,485 miliarde de lei, fără TVA.

Pentru Lotul 3 (Răcăciuni – Bacău), cu o lungime de 21,52 km, valoare de atribuire este de 1,673 miliarde de lei, fără TVA.

Durata de execuție a fiecărui contract este de 30 de luni, ceea ce înseamnă că în anul 2025 se va putea circula și pe această secțiune a Autostrăzii Moldovei (A7), a cărei construcție este finanțată prin PNRR, anunța pe 25 noiembrie șeful CNAIR Cristian Pistol.

CNAIR a anunțat rezultatele licitației pentru secțiunea Focșani – Bacău pe 25 noiembrie, urmând ca în scurt timp să fie desemnați câștigătorii/câștigătorul și pentru ultimele trei loturi din Autostrada Moldovei, segmentul Bacău – Pașcani, unde se pare că tot UMB a avut cele mai bune oferte. Deși secțiunea Bacău – Pașcani a fost lansată în licitație înaintea secțiunii Focșani – Bacău, a avut 23 de oferte, în timp ce pentru segmentul Focșani – Bacău CNAIR a primit 12 candidaturi, deci pentru ultimele trei loturi ale A7 Comisia de Evaluare are nevoie de mai mult timp pentru analiză. Totodată, cel mai probabil până la sfârșitul lunii, Guvernul va aproba exproprieri de 34 de milioane de lei pentru execuția celor trei loturi ale Autostrăzii Focșani – Bacău. Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost aprobat și publicat de Ministerul Transporturilor și cuprinde peste 11.000 de imobile cu o suprafață de peste 15 milioane metri pătrați.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: