Meta a primit o amendă record de 1,2 miliarde de euro în UE din cauza transferurilor de date ale utilizatorilor în Statele Unite ale Americii

meta, facebook Sursă foto: Unsplash

Meta Platforms, proprietarul Facebook, a primit o amendă record de 1,2 miliarde de euro (1,3 miliarde de dolari) din partea Uniunii Europene pentru încălcarea confidențialității și a primit un termen limită pentru a înceta să mai trimită datele utilizatorilor în SUA, după ce autoritățile de reglementare au declarat că nu a reușit să protejeze informațiile personale de ochii indiscreți ai serviciilor de securitate americane, scrie Bloomberg.

Continuarea transferurilor de date ale gigantului rețelelor de socializare către SUA nu a abordat “riscurile la adresa drepturilor și libertăților fundamentale” ale persoanelor ale căror date erau transferate peste Atlantic, potrivit unei decizii a Comisiei irlandeze pentru protecția datelor, anunțată luni.

În plus față de amenda, care eclipsează o sancțiune de 746 de milioane de euro aplicată anterior de UE pentru protecția vieții private companiei Amazon.com, Meta a primit cinci luni pentru a “suspenda orice transfer viitor de date cu caracter personal către SUA” și șase luni pentru a înceta “prelucrarea ilegală, inclusiv stocarea, în SUA” a datelor personale transferate din UE.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Interzicerea transferurilor de date pentru Meta era așteptată și a determinat o dată firma americană să amenințe cu retragerea totală din UE. Însă impactul acesteia a fost atenuat de faza de tranziție prevăzută în decizie și de perspectiva unui nou acord privind fluxurile de date între UE și SUA, care ar putea fi deja operațional până la jumătatea acestui an.

Decizia de luni este cea mai recentă rundă dintr-o saga de lungă durată care a dus în cele din urmă la aruncarea Facebook și a mii de alte companii într-un vid juridic.

Amenda aplicată de Meta coincide cu cea de-a cincea aniversare a Regulamentului general privind protecția datelor din UE, considerat în general ca fiind un punct de referință la nivel mondial în materie de confidențialitate. Din mai 2018, autoritățile de reglementare din cele 27 de țări ale UE au puterea de a aplica amenzi de până la 4% din veniturile anuale ale unei companii pentru cele mai grave încălcări. Organismul de supraveghere irlandez s-a transformat peste noapte în principalul organism de reglementare în materie de confidențialitate pentru unele dintre cele mai mari firme de tehnologie cu sediul în UE din această țară, precum Meta și Apple Inc.