Wall Street a încheiat tranzacţiile de joi în scădere puternică. Investitorii sunt îngrijorați de riscul de recesiune și de turbulențele din piețele valutare

Tranzactii bursa pixabay.com

Wall Street a încheiat tranzacţiile de joi în scădere puternică, din cauza temerilor că lupta agresivă a Rezervei Federale cu inflaţia, prin majorarea dobânzilor, ar putea afecta economia Statelor Unite, în timp ce investitorii sunt îngrijoraţi şi de turbulenţele de pe pieţele valutare şi de obligaţiuni la nivel mondial, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Indicele Nasdaq a scăzut la cel mai scăzut nivel din 2022, stabilit la mijlocul lunii iunie, tras în jos de titlurile Tesla, Apple şi Nvidia.

Indicele S&P 500 a atins un minim observat ultima dată în noiembrie 2020. Cu un declin de peste 8% în septembrie, indicele de referinţă se îndreaptă spre cea mai slabă evoluţie consemnată în luna septembrie din 2008.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Investitorii au reluat şi vânzările titlurilor de Trezorerie americane, deoarece oficialii Fed nu au dat niciun indiciu că banca centrală a SUA îşi va modera sau îşi va modifica planurile de a creşte agresiv ratele dobânzilor pentru a încetini inflaţia ridicată.

Preşedintele Fed din Cleveland, Loretta Mester, a spus că nu vede probleme pe pieţele financiare din SUA care să modifice campania băncii centrale de reducere a inflaţiei prin majorări ale dobânzilor, care au adus deja dobânda de referinţă la un interval de 3,0% până la 3,25%.

Datele au arătat că numărul americanilor care au depus noi cereri pentru ajutor de şomaj a scăzut săptămâna trecută la un minim al ultimelor cinci luni, deoarece piaţa muncii rămâne rezistentă, în ciuda creşterilor agresive ale dobânzii Fed.

”Veştile bune sunt veşti proaste, deoarece numărul de locuri de muncă de astăzi reiterează din nou că Fed are un drum lung de parcurs. Frica de pe piaţă este că Fed ne va împinge într-o recesiune foarte profundă, care va provoca o recesiune a câştigurilor, motiv pentru care piaţa vinde”, a declarat Phil Blancato, şeful Ladenburg Thalmann Asset Management din New York.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 2,09%, până la 3.641,21 puncte, în timp ce Nasdaq Composite a scăzut cu 313,25 puncte, sau cu 2,83%, până la 10.738,39. Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 455,19 puncte, sau cu 1,53%, la 29.228,55.

Printre cei 11 indici de sector ai S&P 500, componenta produselor de consum a scăzut puternic, trasă în jos de acţiunile companiilor auto.

Acţiunile companiilor de utilităţi au avut la rândul lor o evoluţie negativă.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: