VIDEO Imaginile complete care confirmă că şeful CNAIR a avut dreptate : Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş –Turda se îndreaptă către o nouă amânare. De ce nu vom avea nici anul acesta autostradă completă de la Sibiu la Cluj Napoca

Infrastructură Autostradă A10 Sebeș Turda Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

O filmare completă a lotului de autostradă dintre Alba Iulia şi Aiud confirmă anunţul şefului CNAIR de vineri care recunoştea oficial că, lotul 2 de pe A 10 Sebeş – Turda nu poate fi deschis la termenul asumat – 15 noiembrie. Cristian Pistol, recent ,,uns” director general al Companiei de Drumuri din poziţia de consilier al premierului pe infrastructură făcea radiografia unui şantier la care se lucrează de 5 ani : constructorul grec Aktor nu a rezolvat problemele din trei puncte critice, mai ales alunecarea de teren de la Oiejdea, nu a montat parapetele de protecţie dintre sensurile de mers şi nici nu sunt trasate marcajele, dotări esenţiale pentru siguranţa rutieră.

Cele mai noi imagini cu şantierul dintre Alba Iulia şi Aiud (25 km.) pe care le-a publicat utilizatorul Adisan pe canalul Youtube arată o slabă mobilizare pe teren, strat de uzură încă nefinalizat în mai multe zone, rosturi de dilatare care nu sunt montate la poduri şi tronsonul afectat de alunecarea de teren pe câteva sute de metri :

https://www.youtube.com/watch?v=wzCRMRZP4Cs

Circulaţie în sistem half – profile, după modelul A 2 Cernavodă – Constanţa

În lipsa lotului 2 al Autostrăzii A 10, circulaţia pe DN 1 între Alba Iulia Nord şi Aiud este foarte aglomerată, la descărcarea din autostradă în Drumul Naţional formându-se cozi kilometrice. Cu o lună şi jumătate înainte de intarea în sezonul rece atunci când multe dintre lucrările necesare nu mai pot fi efectuate, o variantă pentru a rezolva problema aglomeraţiei de pe DN 1 este ca antreprenorul şi CNAIR să încerce deschiderea circulaţiei la sistemul half-profile, adică pe un singur sens (o bandă pentru fiecare direcţie) mai ales pe tronsonul cu alunecarea de teren. Aşa s-a circulat în 2011 şi 2012 pe Autostrada Soarelui între Cernavodă şi Constanţa când lucrările încă nu erau finalizate.  

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii A 10 Sebeş – Turda a fost semnat în 2014 pentru 550 de milioane de lei şi avea termen initial de finalizare 2016. CNAIR raportează un stadiu fizic de execuţie de 90 %.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Daca s-ar fi dat in folosinta in acest an acest ciot am fi asistat la o premiera in 2021.
    Doua cioturi de autostrada pe an in Romania!
    Dupa cum vedeti nu se poate.
    In veci!
    “Guvernul mieu” nu poate mai mult!
    “Pas cu pas” sau anul si ciotul!

    • Ba se va putea, nu vad de ce nu ar putea da in cirvulatie anul asta lotul 2 din A10, chiar daca cu restrictii, articolul asta e alarmist degeaba.

      • Vine un politruc prostalau parasutat si vrea sa isi incoarde muschii, sa arate cat e el de intransigent pentru care gaseste niste argumente neghioabe dar care prind la idiotii din presa. A mai fost un dezastru pe nume de Cuc la MT, cu acelasi MO.

  2. Nu stiu ce vedeti voi in imagini, dar eu vad ca se poate deschide autostrada pana la finalul anului, chiar daca pe cateva sute de metri se va circula pe un singur fir.

    Stratul de uzura (adica ultimul strat de asfalt) e pus pe 21 din cei 24 de km ai tronsonului, mai sunt parapetii, la nodul Teius nu vad d3 ce nunar termina intr-o luna, la traversarea de la Sancrai la fel intr-o luna, iar la Oiejdea se va circula pe un fir, mai trebuie pusi parapetii. Marcajul se rezolva in cateva zile.

    • Cum să deschizi fără parapeti si un singur sens ,romani chiar prosti dacă acceptă asemenea lucruri ,ei încearcă să angajeze cat mai putin personal castigurile patronilor fiind mai mari,o vazut ca la români tine .De nu sint penalizati au semnat un contract?!

  3. “Nu a montat parapetele” si “nu a trasat”. Bai cat de prost mai e si Pistolul asta? Astea sunt motive sa reziliezi contractul si sa pierzi garantia?

  4. Numele spune totul si debitezi multă prostie.eEste un con tact de executi care de 5 ani nu sa respectat prin tot felul de chichite pe care guvernul le-a aceptat ,ca să prelungesti termenul de executie trebuiesc motive bine întemeiate

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.