VIDEO Cum intră în primăvară Podul de la Brăila : WeBuild (Astaldi) a terminat aplicarea hidroizolației pe viaduct, dar mai are mult de lucru la drumurile de legătură

Pod Brăila 25 februarie

Cu câteva zile înainte de intrarea în primăvară și redeschiderea oficială a sezonului în construcții, Podul de Brăila are aplicată hidroizolația, dar drumurile de legătură sunt întârziate cu lucrări nefinalizate la structuri (pasaje, casete) și multe segmente încă neasafaltate, atât dinspre Măcin în județul Tulcea cât și pe malul dinspre Brăila, la legăturile cu DN 22 B digul Brăila-Galați și DN 2 B la Baldovinești.

Cele mai recente imagini din dronă arată că WeBuild (Astaldi) a terminat aplicarea hidroizolației pe viaduct, etapă premergătoare așternerii covoarelor asfaltice și lucrează la structuri casetate și pasaje în județul Tulcea, iar pe unele tronsoane urmează să treacă la etapa balastului stabilizat cu emulsie. Estimările oficiale arată că Podul de la Brăila ar putea să fie deschis în mai-iunie 2023 pe varianta Măcin respectiv în august-septembrie pe varianta Jijila. Stadiul fizic de execuție pentru Pod și Drumuri de Legătură este de 85 %, potrivit raportării oficiale a CNAIR. Pentru legătura cu Drumul Expres Brăila-Galați, UMB a reluat lucrările pe șantierul ajuns la 30 %, dar șansele de finalizare în decembrie 2023 sunt destul de mici (detalii despre DEx 6, aici)

Imagini cu șantierul de la Brăila au fost publicate pe Canalul YouTube Răducu P Drum :

Lucrările pentru podul cu o lungime de 2 kilometri au început efectiv în primăvara anului 2019. Investiția de aproximativ 500 milioane euro presupune și amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Sa presupunem ca Podul va fi gata la anul cu toate conexiunile.
    Deci 6 ani.
    6 ani pentru un pod care in mod natural trebuia sa dureze 3 ani.
    😯
    3 ani pierduti din incompetența autorităților.:
    CNAIR, CJ Brăila, CJ Tulcea.
    Nicio demisie?
    😡
    Politruci si România lucrului bine facut!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.