Victoria lui Donald Trump în alegerile din SUA a dus preţul aurului la cel mai redus nivel din ultimele două luni. Investitorii cumpără acţiuni şi criptomonede

aur gold lingou Sursa Foto: Pexels.com

Preţul aurului a înregistrat joi un nou declin, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimele două luni, pe măsură ce sentimentul de “risk-on” domină pieţele, iar dolarul american continuă să se întărească după victoria lui Donald Trump la alegerile din SUA de săptămâna trecută, transmite CNBC, conform News.ro.

Preţul metalului preţios a scăzut cu aproximativ 7% de la anunţul rezultatelor electorale din Statele Unite, preţul spot fiind de 2.559,2 dolari pe uncie, iar contractele futures la New York Mercantile Exchange tranzacţionându-se la 2.567,3 dolari pe uncie.

Maximilian Layton, director global al cercetării în domeniul mărfurilor la Citi, a declarat că este posibil ca preţurile aurului să rămână scăzute, pe măsură ce pieţele de acţiuni americane beneficiază de perspectiva unor taxe mai mici şi reglementări reduse.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Intensificarea cererii pentru active mai riscante, inclusiv criptomonede, a contribuit la scăderea preţului aurului, bitcoin atingând pentru prima dată pragul de 93.000 de dolari. Dolarul a ajuns şi el la un maxim al ultimului an, ceea ce face aurul mai scump pentru deţinătorii altor valute.

În ciuda acestei tendinţe descendente, analiştii rămân optimişti în privinţa fundamentelor pieţei aurului, menţionând că tensiunile geopolitice şi cererea ridicată din partea băncilor centrale ar putea sprijini creşterea preţurilor în viitor.

Firma financiară Canaccord Genuity preconizează că băncile centrale vor continua să cumpere aur la niveluri record în contextul incertitudinilor globale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: