Următorul proiect Casa Verde Fotovoltaice ar putea fi împreună cu capacitate de stocare, astfel încât să nu se mai creeze o presiune pe sistemul de distribuţie, iar distribuitorii să fie nevoiţi să facă întăriri şi extinderi, care se vor reflecta în tarif, a declarat, luni, Gabriel Andronache, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), citat de Agerpres.
„Au existat discuţii de acum o lună la nivel guvernamental ca următorul proiect Casa Verde fotovoltaice să fie împreună cu capacitate de stocare. Dacă vom avea stocare, nu vom injecta în sistem, nu vom crea o presiune pe sistemul de distribuţie, iar după aceea distribuitorii să fie nevoiţi să facă întăriri şi extinderi ş.a.m.d. Toate acestea se vor duce după aceea în tarif (…) În momentul de faţă se discută, se analizează să se vadă exact cum se va proceda şi există posibilitatea în viitor să facem un proiect care să fie numai pentru stocare pentru cei care în momentul de faţă au capacităţi instalate în fotovoltaic, fără stocare, pentru prosumatori”, a menţionat Gabriel Andronache, la o conferinţă de specialitate organizată de Ziarul Financiar.
El a explicat că panourile fotovoltaice produc „în momentul în care nu suntem acasă”.
„Zilele precedente au fost peste 360.000 de consumatori care nu au avut energie electrică. Dacă aveau capacităţi de stocare, lucrurile erau mult mai simple, mai uşor de gestionat, pentru că vremea este vreme”, a spus vicepreşedintele ANRE.
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat organizarea, în perioada 22 – 28 noiembrie, a unei noi sesiuni de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice”.
Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, înscrierea instalatorilor în program şi transmiterea documentelor în vederea validării se efectuează prin intermediul aplicaţiei pusă la dispoziţia acestora pe pagina de internet a AFM.