UCM Reșița, în insolvență, și cu o parte pe cale să fie transformată în mall, a înregistrat pierderi de 14,8 mil. lei în S1 2021

ceetrus Sursa foto: Ceetrus

Intrată în insolvență la sfârșitul anului 2021, UCM Reșița continuă să piardă bani, iar în primele șase luni ale acestui an a însemnat o pierdere netă de 14,8 milioane de lei, raportat la aceeaşi perioadă a anului 2020 când s-a înregistrat o pierdere netă de 14,7 milioane de lei.

Potrivit raportului administratorilor speciali în primul semestru nu s-a realizat în proporţie de 38,85% cifrei de afaceri bugetată.

O parte din motivul nerealizării e cauzată de consorţiul Romelectro – Litostroj, semnatarul contractului de retehnologizare CHE Stejaru, care nu a reuşit să rezolve blocajele apărute în derularea contractului, UCM Reşiţa, în calitate de subcontractant al Romelectro se află, în continuare, în imposibilitate de a livra reperele realizate conform graficului asumat, ceea ce s-a reflectat în nerealizarea cifrei de afaceri bugetată.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar

De asemenea, anularea licitaţiilor pentru modernizarea CHE Arceşti şi CHE Vaduri a diminuat cifra de afaceri bugetată cu valoarea lucrărilor prognozate a se realiza în semestrul I 2021.

„În condiţiile nerealizării cifrei de afaceri bugetate pentru piaţa hidro românească, o preocupare permanentă a fost aceea de sporire a veniturilor realizate pe piaţa non hidro, precum şi a veniturilor din livrările intracomunitare”, se artă în raportul menționat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

UCM Reșița are o istorie care începe în anul 1771, când au fost înființate Uzinele din Reșița, pentru producerea și prelucrarea metalului. De-a lungul istoriei sale, compania a produs o mare varietate de produse: locomotive cu aburi, motoare și generatoare electrice, macarale, utilaje petroliere, armament, compresoare de aer, turbine cu abur, reactoare, motoare diesel, boghiuri de locomotive, turbine hidraulice, poduri metalice și echipament metalurgic.

În prezent compania produce: hidroagregate, turbine și generatoare, echipamente hidromecanice, servomotoare hidraulice mari și vane, mașini electrice, piese de schimb pentru motoare diesel, cuzineți, piese turnate, piese forjate și structuri sudate.

Societatea actuală a fost constituită în anul 1991, odată cu transformarea fostei intreprinderi de stat ICM Reșița, iar în decembrie 2003, APAPS a vândut pachetul de 60,79% de acțiuni pe care îl deținea companiei elvețiene INET AG și Asociației Salariaților, pentru 13,1 milioane euro. Din 18 septembrie 2006, acționarul majoritar INET AG deține 96,39% din companie, iar UCM Reșița este listată la categoria II-a a Bursei de Valori București.

Compania INET AG este administrată de omul de afaceri elvețian Beat Corpataux, asociat cu Bogdan Buzăianu în compania Energy Holding.

Anul trecut, s-a aflat că Ceetrus, dezvoltator deținut de familia Mulliez, a cumpărat o parte dintre platformele industriale ale fabricii reșițene și alte terenuri, de circa 36 de hectare, pe care vrea să ridice în mai multe faze un mall de 35.000 mp, un magazin DIY de 9.000 mp, un aquapark de 4 hectare, un hotel de 150 de camere și o clădire de birouri de 4.000 mp.

Ceetrus a luat ființă în ianuarie 2012, ca Immochan, și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Ceetrus și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business prin proiectul mixt Cartier Coresi: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden (în parteneriat cu Kasper Development) și office, prin Coresi Business Campus (în parteneriat cu Ascenta Management).

Recent, Ceetrus, Auchan, Leroy Merlin sau Decathlon, fuzionează cu Nodi, la nici trei ani de la schimbarea identităţii. Noua companie, Nhood, are planuri mari în imobiliare şi îşi doreşte să se concentreze pe proiecte regenerare urbană. Un miliard de euro este bugetul alocat pentru investiţii în nouă ţări, până în 2023.