Tinerii analişti de la Goldman Sachs vor să lucreze maximum 80 de ore pe săptămână, media de ore lucrate fiind de 98 pe săptămână

munca, stres, birou, birouri, angajat Sursa foto: Pixabay

Un grup de analişti proaspăt angajaţi la banca americană Goldman Sachs au pregătit o prezentare oficială către conducerea băncii în care se plâng de programul îndelungat de muncă şi sugerează că un program de lucru de 80 de ore pe săptămână ar fi mai adecvat, transmite AFP, citată de Agerpres

Într-un mod similar cu un document pregătit pentru clienţii băncii, prezentarea elaborată de tinerii analişti de la Goldman Sachs se întinde pe 11 pagini şi conţine numeroase date şi grafice. Prezentarea se bazează pe un sondaj derulat în rândul a 13 analişti care lucrează de mai puţin de un an la la Goldman Sachs şi care afirmă că, în medie, lucrează 98 de ore pe săptămână, cu doar cinci ore de somn pe noapte, începând cu ora 3 dimineaţa.

Respondenţii susţin că programul îndelungat de muncă începe să îşi facă simţite efectele asupra sănătăţii lor fizice şi mentale, 77% dintre ei declarând că au fost „victime ale abuzului la locul de muncă”.

„Nu mai pot dormi pentru că nivelul meu de anxietate a explodat”, susţine unul dintre analişti. „Ştiam că programul de lucru nu va fi de la 9 dimineaţa la 5 după-amiaza, dar nu ştiam că va fi în permanenţă de la 9 dimineaţa până la 5 dimineaţa a doua zi”, se plânge un alt analist.

Pentru a rectifica această situaţie, prezentarea sugerează ca săptămâna de lucru să aibă o întindere de maximum 80 de ore.

Chiar dacă firmele de pe Wall Street sunt renumite pentru programul lor îndelungat de lucru, prezentarea tinerilor analişti de la Goldman Sachs oferă informaţii din interior cu privire la cât de dure sunt condiţiile de lucru la una dintre cele mai renumite bănci de investiţii din lume.

În replică, conducerea băncii spune că a luat măsuri pentru a răspunde la îngrijorările ridicate de angajaţi. Goldman Sachs precizează că, începând din luna ianuarie, a accelerat angajările la nivel de entry-level deoarece este conştientă că resursele angajaţilor sunt la limită dar a adăugat că va dura ceva timp până când noii salariaţi vor fi pregătiţi şi vor începe să lucreze.

Graţie operaţiunilor în domeniul tranzacţiilor cu acţiuni şi obligaţiuni, operaţiunile de investment banking ale Goldman Sachs au generat un profit record de 9,42 miliarde dolari în 2020.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: