Tarom a transportat în aprilie 180.000 de pasageri prin curse regulate și charter, în creștere cu 142% față de aceeași lună a anului trecut

tarom Sursa foto: Facebook/Tarom

Compania Tarom a transportat luna trecută 160 000 de pasageri prin curse regulate și 20 000 de pasageri prin curse charter, în creștere cu 170 % față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă al operatorului aerian național. În O creștere semnificativă s-a înregistrat și pe cursele interne, 86 % grad de încărcare – Load Factor în aprilie 2022 comparativ cu 70 % în aprilie 2021, dar zborurile sunt aproximativ la jumătate față de aprilie 2019, anul de referință înaintea pandemiei : ,,Chiar dacă efectele pandemiei încă se fac resimțite, TAROM anunță faptul că se remarcă un trend ascendent în ceea ce privește traficul aerian comercial și o creștere importantă a valorilor acestuia. Astfel, în luna Aprilie a.c., TAROM a transportat aproximativ 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate și 20.000 de pasageri pe segmentul zborurilor de tip charter, o creștere de 142 % față de Aprilie 2021 – aproximativ 66.000 de pasageri transportați pe segmentul zborurilor regulate. Datele statistice centralizate la nivelul TAROM pentru Aprilie 2022 arată o mărire semnificativă a traficului pe segmentul zborurilor regulate interne, coeficientul mediu de încărcare al aeronavelor pentru cursele interne fiind 86%, spre deosebire de 70% în Aprilie 2021. Gradul mediu de încărcare al aeronavelor pentru destinațiile externe (curse internaționale către/dinspre România), în luna Aprilie 2022, a fost de 79%. Chiar dacă valorile procentuale actuale sunt îmbucurătoare, menționăm faptul că TAROM a operat puțin peste 2.000 de zboruri în luna Aprilie 2022, însă cu o mie mai puține zboruri față de luna Aprilie 2019 (perioadă fără COVID-19).” a transmis TAROM. Compania TAROM estimează pentru 2022 pierderi de 216 milioane lei, dar și creșterea numărului de curse regulate și charter cu 36 % ca urmare a ridicării restricțiilor COVID, potrivit Proiectului de Buget pe care l-a publicat Ministerul Transporturilor. Documentul arată de asemenea, o creștere cu 23 % a cheltuielilor cu salariile personalului navigant pentru că sunt programate mai multe ore de zbor, iar piloții și însoțitorii de zbor au în salariu o componentă variabilă în funcție de orele de zbor.

Sunt și zboruri care nu au avut o creștere, precum București-Beirut și București-Viena, dar atât pentru aceste rute cât și pentru cele charter care nu au avut un grad mare de încărcare, operatorul nu a anulat cursele programate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Restructurarea este singura variantă pentru a salva compania Tarom, spunea ministrul Sorin Grindeanu luna trecută.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar