SVB Financial Group, compania mamă a SVB, solicită să intre sub protecția falimentului după prăbușirea băncii

Silicon Valley Bank, SVB financial Sursa foto: Dreamstime
SVB Financial Group, compania mamă a Silicon Valley Bank, creditorul preluat săptămâna trecută de autoritățile de reglementare americane, a depus cererea de faliment în baza capitolului 11 la un tribunal federal din New York, scrie Financial Times. Măsura luată de SVB Financial Group este o încercare de a salva valoarea a două unități – un broker-dealer și o afacere de investiții în tehnologie – care sunt separate de banca principală care primește depozite și care a dat faliment săptămâna trecută, provocând o undă de șoc pe piețele financiare mondiale.
SVB Financial a declarat că avea aproximativ 2,2 miliarde de dolari în numerar și titluri lichide, 3,3 miliarde de dolari în datorii sub formă de obligațiuni și 3,7 miliarde de dolari în acțiuni preferențiale.
William Kosturos, directorul de restructurare al SVB Financial, a declarat că procesul de faliment supravegheat de instanță va permite grupului „să păstreze valoarea în timp ce evaluează alternative strategice pentru afacerile și activele sale prețioase”.
El a precizat că SVB Capital și SVB Securities, afacerile de investiții în tehnologie și de brokeraj-dealer, „continuă să funcționeze și să servească clienții, conduse de echipele lor de conducere independente și de lungă durată”. În 2022, SVB Securities a înregistrat venituri de 518 milioane de dolari, potrivit documentelor depuse de companie.
Acțiunile SVB Financial au fost suspendate de când filiala băncii a fost preluată de Federal Deposit Insurance Corporation. Capitalizarea bursieră a grupului înainte de fuga băncii depășea 15 miliarde de dolari, însă acum se așteaptă ca această sumă să fie ștearsă.
Consiliul de administrație al SVB Financial a format un subcomitet de restructurare care lucrează cu consilieri de la Centerview Partners, Sullivan & Cromwell și Alvarez & Marsal.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: