Sursele regenerabile de producere a energiei vor asigura 41% din consumul de electricitate al României, până în 2035, și 86%, în 2050, potrivit Strategiei Energetice publicată, spre consultare publică, de Ministerul Energiei. Ponderea cea mai mare în producția de electricitate o vor avea, în această ordine: energia eoliană, energia solară, hidroenergie și biomasa. În perioada 2035 – 2050, va intra în scenă hidrogenul iar această sursă va urca rapid spre asigurarea a 30% din consum, în 2050. România nu are încă implementată strategia pentru hidrogen. Însă pentru mai multe gazoducte în construcție, cerințele Transgaz, operatorul de sistem de gaze, sunt ca acestea să fie construite astfel încât să poată transporta și hidrogen sau gaz în amestec cu hidrogen.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Hidrogenul este extras cel mai simplu din apă, prin procesul de electroliză, care este la rândul său un proces consumator de energie.

Toată această politică energetică a României pentru două decenii și jumătate este pusă sub directiva mai mare a UE privind decarbonarea și lupta împotriva schimbărilor climatice.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

“Pentru 2035, România își propune să aducă o contribuție echitabilă la realizarea țintei de decarbonare a UE și va urma cele mai bune practici de protecție a mediului.

Schemele de sprijin pentru SRE, evoluția costului cu emisiile de GES(gaze cu emisie de seră) în coroborare cu o creștere a performanței tehnologiilor de producere a energiei din SRE raportată la scăderea costurilor investiționale și operaționale, va accelera tranziția energetică în România.

Astfel, se preconizează că emisiile GES aferente sectorului energetic vor ajunge la 11,1 mil. t echivalent CO2 la nivelul anului 2035, o reducere de 89% față de 1990.