Directorul general al producătorului german de armament Rheinmetall, Armin Papperger, şi-a anunţat intenţia de a face din companie un lider în industria globală de apărare până la finele deceniului, transmite publicația DPA, citată de Agerpres.
„Pentru a face asta, avem nevoie de o cifră anuală de afaceri de 40 de miliarde euro”, a spus Armin Papperger, pentru cotidianul financiar Handelsblatt.
Papperger a precizat că, pentru acest an, Rheinmetall şi-a propus să depăşească o cifră de afaceri de 10 miliarde euro, ceea ce ar însemna un avans de 40% comparativ cu 2023.
Rheinmetall produce, printre altele, tunul pentru tancurile Leopard 2, utilizate de mai multe armate din Europa, şi care a fost livrat şi Ucrainei, precum şi Panzerhaubitze 2000, un obuzier folosit de armata ucraineană.
Directorul Rheinmetall se aşteaptă ca o creştere a companiei să îi ofere un acces mai bun la decidenţii politici şi avantaje în raport cu competitori în termeni de costuri cu muniţia şi vehiculele blindate pe care le produce.
Multiplicarea de patru ori a vânzărilor anuale, până la 40 de miliarde euro, nu este un obiectiv pe termen lung, ci unul pe termen mediu, a precizat Papperger, iar achiziţiile şi fuziunile fac parte din planurile de creştere ale Rheinmetall. Recent grupul german a achiziţionat producătorul american de vehicule Loc şi producătorul spaniol de muniţie Expal.
Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, o divizie a grupului Rheinmetall, intenţionează să preia compania Automecanica Mediaş SRL şi subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş SRL, iar tranzacţia a fost autorizată de Consiliul Concurenţei. Automecanica Mediaş SRL este un producător de componente din oţel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oţelării şi confecţii metalice, scări metalice interioare şi exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum şi proiectare personalizată şi producţie de piese şi componente din oţel, oţel inoxidabil şi aluminiu.