Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a ieşit complet de pe piaţa europeană, odată cu vânzarea subsidiarei din Austria

Sberbank Sursa foto: Sberbank / Facebook

Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a anunţat vineri că a finalizat vânzarea subsidiarei din Austria, ceea ce înseamnă că a ieşit complet de pe piaţa bancară din Europa, informează Reuters, citată de Agerpres.

Imediat după ce a început invazia rusească din Ucraina, Sberbank a fost vizată de sancţiuni occidentale, astfel că a renunţat la majoritatea operaţiunilor sale europene.

Vineri, banca rusească a informat că totalitatea acţiunilor la Sber Vermogensverwaltungs AG, cunoscută anterior sub denumirea Sberbank Europe AG, au fost achiziţionate de o companie austriacă controlată de omul de afaceri Stefan Zochling. Sberbank nu a dorit să dezvăluie preţul tranzacţiei, dar a subliniat că a obţinut toate aprobările necesare.

“Vânzarea subsidiarei noastre europene Sberbank Europe AG către un investitor străin a fost determinată de situaţia actuală la nivel global. Suntem satisfăcuţi de termenii tranzacţiei”, a declarat prim vice-preşedintele Sberbank, Alexander Vedyakhin.

Acesta a adăugat că acum Sberbank se va concentra pe dezvoltarea de servicii financiare în Rusia, unde are 106 milioane clienţi loiali, şi în ţările prietenoase cu Rusia.

Zilele trecute, directorul financiar de la Sberbank declara că economia rusească înregistrează un ritm de creştere peste aşteptări, astfel că banca se aşteaptă ca profitul său net din acest an să depăşească recordul de 1.250 miliarde de ruble (14,9 miliarde de dolari) din 2021.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: