Rivalitatea China-Europa se intensifică la Salonul Auto de la Paris, în timp ce se prefigurează tarifele UE pentru vehiculele electrice chinezești

Salonul Auto Geneva sursa Wikipedia sursa foto: Wikipedia

Producătorii auto chinezi şi europeni s-au confruntat direct la Salonul Auto de la Paris, desfăşurat luni, pe fondul tensiunilor crescute, în contextul în care Uniunea Europeană se pregăteşte să impună taxe de import mari pentru vehiculele electrice fabricate în China, iar industria se confruntă cu o cerere scăzută, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Evenimentul din acest an, cel mai mare salon auto din Europa, are loc într-un moment crucial. Producătorii auto europeni, care se confruntă cu dificultăţi, trebuie să demonstreze că rămân competitivi, în timp ce rivalii chinezi caută să îşi consolideze prezenţa pe o piaţă extrem de competitivă. Cu toate acestea, a existat un consens între şefii de companii din ambele regiuni cu privire la riscurile impunerii de taxe vamale de către UE.

„Cine plăteşte factura? Consumatorii. Acest lucru îi îngrijorează pe oameni şi va împiedica persoanele cu venituri mici să cumpere,” a declarat Stella Li, vicepreşedinte executiv al gigantului chinez de vehicule electrice BYD, pentru Reuters.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Carlos Tavares, CEO al Stellantis, a avertizat, la rândul său, că taxele vamale vor încuraja producătorii auto chinezi să construiască fabrici în Europa, ceea ce va agrava problema supracapacităţii şi va duce la închiderea unor fabrici locale.

Nouă mărci auto chineze, inclusiv BYD şi Leapmotor, îşi prezintă cele mai noi modele la acest salon, potrivit CEO-ului Salonului Auto de la Paris, Serge Gachot. Spre deosebire de 2022, când acestea reprezentau aproape jumătate din brandurile prezente, anul acesta constituie doar o cincime, datorită unei prezenţe mai puternice a industriei auto europene.

La începutul lunii, statele membre ale UE au aprobat taxe de import de până la 45% pentru vehiculele electrice fabricate în China, menite să contracareze ceea ce Bruxelles-ul consideră a fi subvenţii neloiale din partea Beijingului. China a negat aceste acuzaţii şi a ameninţat cu măsuri de retaliere.

În ciuda criticilor din partea producătorilor auto chinezi, aceştia continuă să-şi extindă planurile în Europa, fără a anunţa majorări de preţuri pentru a acoperi taxele vamale impuse.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. UE isi trage singura la gioale si cred ca e stimulata de nisicai ghenghi chinezesti altfel nu se explica…
    Sa iti omori propia induatrie sa combati incalzirea globala, sa impui norme de poluare pe care le respecti doar tu, pe restul ii doare la basca in special pe chinezoi si sa te faci ca nu vezi subventiile pe cate ii investesc oamenii lui Xi sa iti omoare industria cu pretiri de dumping… bezna mintii …

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.