În 2023, 58,1% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani din UE au declarat că au cumpărat sau comandat bunuri sau servicii pe internet în cele 3 luni anterioare anchetei, arată datele Eurostat, biroul statistic al UE.
Procentul a fost mai mare decât media UE (58,1%) pentru fiecare regiune din Cehia, Danemarca, Irlanda, Franța (cu excepția regiunilor ultraperiferice), Țările de Jos, Slovacia, Finlanda, Suedia, Estonia, Luxemburg și Malta.
În schimb, ponderea populației care utilizează comerțul electronic a fost sub media UE pentru fiecare regiune din Bulgaria, Grecia, Italia, Lituania, Portugalia, România, Slovenia, Croația (date naționale), Cipru și Letonia.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
În 2023, existau 21 de regiuni ale UE în care cel puțin 80,0% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au cumpărat sau comandat bunuri sau servicii online pentru uz privat: 11 regiuni în Țările de Jos, 4 în Suedia, 3 în Danemarca, urmate de 2 regiuni din Irlanda și o regiune din Cehia. Primele 3 regiuni, cu cele mai mari procente de persoane care cumpără sau comandă bunuri sau servicii pe internet, sunt toate situate în Țările de Jos – Utrecht (87,8%). Noord-Holland (86,4%) și Overijssel (85,9%).
În schimb, există 20 de regiuni în UE în care mai puțin de 35,0% din populație a cumpărat sau a comandat bunuri sau servicii pe internet în 2023: 6 regiuni în România, 5 în Italia și, de asemenea, în Bulgaria, 3 regiuni ultraperiferice din Franța și o singură regiune în Polonia. În cele din urmă, în doar 2 regiuni ale UE, mai puțin de 1 din 5 persoane a utilizat comerțul electronic – regiunea bulgară Yugoiztochen (19,8%) și regiunea ultraperiferică franceză Guadelupa (18,7%).