PwC va începe să urmărească locațiile de lucru ale tuturor angajaților din Regatul Unit, informează The Guardian. Firma de contabilitate le spune celor 26.000 de angajați ai săi că mișcarea urmărește ca firma să se asigure că aceștia petrec „minimum trei zile pe săptămână” la birou.
Compania de consultanță PwC le-a spus angajaților săi că va începe să le urmărească locațiile de lucru pentru a se asigura că toți lucrătorii petrec „minimum trei zile pe săptămână” la birou sau la sediile clienților.
Într-o notă trimisă celor 26 000 de angajați din Regatul Unit, firma de contabilitate „big four” a anunțat că va începe să monitorizeze cât de des lucrează angajații de acasă, în același mod în care monitorizează numărul de ore taxabile lucrate de aceștia.
Reducerea muncii de la distanță, care impune partenerilor și personalului să își petreacă 60% din timp cu clienții sau la birou, va intra în vigoare din ianuarie. PwC și-a descris noua poziție ca fiind o „schimbare” de la un „echilibru de lucru hibrid” către „mai multă muncă în persoană”.
Fiecare lucrător va primi în fiecare lună informații despre „datele individuale privind locul său de muncă”, iar aceste date vor fi, de asemenea, împărtășite cu consilierii de carieră ai angajaților de la PwC, potrivit Financial Times.
„Vom începe să vă împărtășim lunar, începând cu luna ianuarie, datele privind locația individuală de lucru, așa cum facem și cu alte date, cum ar fi orele taxabile”, i-a informat partenerul manager Laura Hinton pe angajați în memoriu. „Acest lucru ne va ajuta să ne asigurăm că noua politică este aplicată în mod corect și consecvent în întreaga noastră activitate.
Într-o declarație pentru The Guardian, Hinton a spus: „Munca față în față este extrem de importantă pentru o afacere cu oameni ca a noastră, iar noua politică înclină balanța săptămânii noastre de lucru în a fi localizată alături de clienți și colegi.
„În același timp, continuăm să oferim flexibilitate prin intermediul muncii hibride.”
Angajații care încalcă politica celor trei zile vor fi rugați să explice de ce. „Sperăm să putem ajunge la o soluție informală înainte de a urma o cale disciplinară”, a declarat un purtător de cuvânt al PwC.
La începutul acestui an, firma rivală EY a început să analizeze datele de intrare cu carduri magnetice colectate de turnicheții săi pentru a urmări cât de des vin angajații la birou.
Londonezii lucrează acum, în medie, doar 2,7 zile pe săptămână la birou și se întorc mai greu la birou decât cei din alte orașe globale, precum Paris, Singapore și New York, a arătat la începutul acestei săptămâni un studiu realizat de thinktank-ul Centre for Cities.