Profiturile băncilor din SUA au crescut cu peste 29% în primul trimestru din 2021

Dolari Sursa foto: Pixabay

Profiturile băncilor din SUA au crescut cu 29,1% în primul trimestru din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, după ce creditorii şi-au ajustat în jos aşteptările pentru viitoarele pierderi din împrumuturi, transmite agenția Reuters, preluată de Agerpres.

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din SUA (FDIC) a informat că industria bancară americană a înregistrat în primele trei luni din acest an profituri de 76,8 miliarde de dolari, în creştere faţă de 58,3 miliarde de dolari în primul trimestru din 2020 şi faţă de 17,3 miliarde de dolari în perioada octombrie-decembrie 2020.

Trei sferturi din toate băncile, sau 74,8%, au raportat profituri trimestriale nete mai ridicate în primul trimestru din 2021, comparativ cu primele trei luni din 2020, iar ponderea instituţiilor neprofitabile a scăzut de la 7,4% în urmă cu un an la 3,9%.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Preşedintele FDIC, Jelena McWilliams, susţine că datele arată că, în pofida dificultăţilor continue, “industria bancară rămâne rezilientă”.

“Nivelul solid al capitalului şi al lichidităţii sprijină necesităţile de creditare şi ajută la protecţia faţă de potenţialele pierderi”, a adăugat ea.

Datele arată de asemenea că depozitele au crescut cu 635,2 miliarde de dolari, sau 3,6%, faţă de trimestrul precedent, la 18.500 miliarde de dolari.

“Am înregistrat rate record de economisire de la începutul pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar această majorare a nivelului depozitelor nu este permanentă. În condiţiile redresării economiei, consumatorii şi oamenii de afaceri încep din nou să cheltuie, deci vom vedea o moderare semnificativă a creşterii nivelului depozitelor”, le-a spus jurnaliştilor un oficial al FDIC.

Activele totale au crescut cu 680,9 miliarde de dolari, sau 3,1%, faţă de trimestrul precedent, la 22.600 miliarde de dolari.

S-au deschis trei noi bănci, 25 de instituţii au fuzionat în primul trimestru din 2021, şi nicio bancă nu a dat faliment, conform datelor FDIC.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: