Producătorul plăcilor ceramice Cesarom a investit 1 milion de euro într-o nouă linie din fabrica de la Cluj-Napoca

CESAROM Linia de Rectificare

Producătorul de plăci ceramice Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului Cesarom, a anunțat luni că a pus în funcțiune o nouă linie destinată rectificării gresiei și faianței, în urma unei investiții de aproximativ 1 milion de euro.

Astfel, anual, circa 21 de milioane de plăci produse de companie vor putea trece prin procesul de rectificare. Noua linie de rectificare are o capacitate de 40 de plăci pe minut.

Potrivit Lasselsberger Ceramics România, plăcile rectificate sunt plăci ceramice cu dimensiuni exacte ale căror canturi sunt perfect drepte. Rectificarea se realizează după scoaterea plăcilor de gresie sau faianță din cuptorul de ardere și constă în șlefuirea canturilor la unghi de 90 grade. Potrivit reprezentanților CESAROM, denumirea de „gresie rectificată” nu se referă la proprietățile fizice sau cele mecanice ale gresiei. Prin procesul de producție se rectifică dimensiunile plăcilor, cu scopul obținerii unor dimensiuni fixe și eliminării conturului marginal ușor rotunjit al plăcii.

Compnia estimează că plăcile ceramice rectificate vor avea o contribuție importantă în creșterea cu aproximativ 15% a vânzărilor companiei în acest an.

„Am luat decizia de a realiza această investiție, deoarece ne dorim să fim în permanență în linie cu nevoile pieței și dorința românilor de a avea acces la produse de design, cu o calitate superioară. De asemenea, odată cu această inițiativă vom lărgi gama de produse premium. Astfel, până la 40% din totalul producției de plăci ceramice din fabrica noastră pot fi rectificate prin noul procedeu”, a declarat Petrișor Grindeanu, Director General al Lasselsberger Ceramics România.

Cesarom produce în fabrica Sanex SA din Cluj-Napoca, companie care a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului Lasselsberger GmbH. În prezent, capacitatea totală de producţie din cadrul fabricii Sanex SA din Cluj-Napoca se ridică la peste 8 milioane de metri pătraţi anual.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: