Producătorul de cărămizi Cemacon anunță că va investi într-o fabrică nouă în 2022

cemacon foto Foto: Cemacon

Producătorul de blocuri ceramice Cemacon, companie cu capital românesc, plănuiește construirea unei noi fabrici în acest an, iar în 2021 a pus în funcțiune o centrală de cogenerare, care asigură până la 64% din energia electrică consumată, anunță reprezentanții firmei.

Cemacon a încehiat anul 2021 cu o cifră de afaceri netă de 176 milioane lei, înregistrând o creștere de 41% față de anul precedent. La 31 decembrie 2021, compania  înregistrează un profit operațional de 75,159,635 lei și un profit net de 55,220,572 lei.

Reprezentanții companiei încadrează anul 2021 într-un “context macroeconomic dificil, cu o piață a construcțiilor extrem de dinamică. Compania estimează un trend ascendent pentru 2022.

Cea mai importantă investiție pentru acest an e într-o nouă unitate de producție.

“Pentru acest an, am planificat investiții strategice într-o nouă fabrică, am demarat proiecte care vizează un proces de producție mai verde, cu un impact scăzut asupra mediului, modernizăm o serie de produse pentru a asigura eficiență energetică sporită și declanșăm reconfigurarea digitală a unor procese interne și externe”, a precizat Daniel Șologon, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație
Cemacon SA.

Noua fabrică va fi realizată în Sălaj și va necesita o investiție de 12 milioane de euro. În urmă cu câteva săptămâni, Cemacon anunța că a finalizat o importantă etapă în derularea proiectului „Investing in a new, eco-friendly ceramic coating production line”, proiect co-finanțat în cadrul Mecanismului Financiar SEE 2014-2021, conform contractului 2020547221, încheiat cu operatorul de program Innovation Norway. Firma a semnat contractul de furnizare a echipamentelor aferente liniei de producție cu SACMI IMOLA SC, liderul global în domeniul echipamentelor și instalațiilor utilizate în industria materialelor de construcții din ceramică arsă.

La finalul perioadei încheiate la 31 Decembrie 2021, activele nete ale companiei înregistrează
o creștere de 26% față de finalul anului 2020, depășind suma de 237 milioane lei.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale companiei, finalizat în 2021, a fost punerea în funcțiune a centralei de cogenerare, care asigură până la 64% din energia electrică consumată, proiect realizat cu co-finanțare nerambursabilă, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Valoarea totală a proiectului a fost de 12,6 milioane lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: