Producătorul belgian de pâine La Lorraine plănuiește investiții de 70 de milioane de euro pentru extinderea fabricii de la Cluj

La Lorraine Romania fabrica, fabrica panificatie, productie, fabrica Sursa foto: La Lorraine

La Lorraine România, parte din La Lorraine Bakery Group Belgia, plănuiește extinderea unității de producție din Câmpia Turzii, pentru dublarea capacității de producție, a anunțat compania. Investiția din Cluj pentru producția de pâine și patiserie este una dintre cele mai mari realizate în industria alimentară din România, apreciază reprezentanții asociației Rompan.

Fabrica din județul Cluj folosește ingrediente românești în proporție de 95% și e un important centru de producție pentru grup, asigurând exportul pentru Europa de Sud-Est și o parte din Europa Centrală.

Belgienii sunt activi la Cluj din 2011, când fabrica a început producția cu o singură linie, o capacitate de producție anuală de 11.000 de tone și 11 angajați. Zece ani mai târziu, în 2021, fabrica are o capacitate de producție de 56.000 de tone, cu cele patru linii de producție pâine și o linie de producție patiserie. Echipa este formată în prezent din 300 de angajați, compania aflându-se încă în proces de recrutare.

În ceea ce privește investițiile, acestea au ajuns la 70 de milioane de euro de la înființare și până în prezent, spun reprezentanții La Lorraine. În următorii doi ani, ar urma să se adauge o nouă investiție, de 70 de milioane de euro, pentru construcția a trei noi linii de producție. Cu această nouă extindere, capacitatea de producție va crește cu aproape 100%, ajungând la 90.000 de tone pe an, produse destinate atât pieței interne, cât și celei externe, spun reprezentanții companiei.

„Deși cei aproape doi ani de pandemie au ținut întreaga industrie de panificație în fluctuații greu de prevăzut, de mai bine de jumătate de an ne bucurăm să vedem revenirea abruptă a cererii atât pe piața românească, cât și pe cea externă. De aici și planurile de extindere pentru viitorul apropiat”, a declarat Răzvan Boșomoiu, General Manager La Lorraine România.

“Investiția făcută de La Lorraine la Câmpia Turzii pentru producția de pâine și patiserie este una dintre cele mai mari realizate în industria alimentară din România, beneficiind de tehnologii de ultimă oră. Subliniem că plusvaloarea creată prin obținerea de produse de panificație și patiserie congelate realizează atât o ofertă locală pe piața produselor făinoase congelate, cât și un potențial deosebit pentru export, reușind astfel să creștem ponderea produselor alimentare procesate, în detrimentul materiilor prime exportate”,  a transmis Aurel Popescu, Președintele ROMPAN.

Înființată în anul 2011, La Lorraine România face parte din La Lorraine Bakery Group, și are o unitatea de producție localizată la Câmpia Turzii. Grupul belgian La Lorraine deţine 12 fabrici de panificaţie în Europa şi comercializează produsele în 25 de ţări.

Din 2019, La Lorraine România este furnizor oficial al Casei Regale a României

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.