Primul strat de asfalt a fost așternut pe Centura municipiului Sfântu Gheorghe (12 km). Constructorul brașovean Gott Strasse termină lucrările la vară

Centura Sfântu Gheorghe asfalt

Constructorul brașovean Gott Strasse a finalizat așternerea primului strat de asfalt pe Centura municipiului Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) și estimează finalizarea variantei de 12 kilometri în această vară, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Centura municipiului Sfântu Gheorghe va fi construită la profil de drum clasic, cu o singură bandă pe sens, va avea 4 intersecţii cu sensuri giratorii şi trei pasaje supraterane, din care cel mai lung, peste Olt şi peste Calea ferată Braşov – Deda, de 526 metri. De asemenea, vor fi amplasate 2 spatii de servicii tip S1 (în fiecare dintre ele vor fi amenajate 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR și un corp cu toalete publice) precum și un centru de întreținere (la intersecția dintre DN13E și VOSFG) la km 7. Centuri cu o singură bandă/sens se mai construiesc la Timișoara (VO Timișoara Sud, dar și la Craiova, municipii unde se intersectează Autostrăzi/Drumuri Expres)

,,A fost așternut primul strat de asfalt pe Varianta de Ocolire Sfântu Gheorghe !

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
Este vorba despre primul strat din covoarele asfaltice succesive care se vor așterne pe acest drum.  Antreprenorul a profitat de vremea călduroasă și a lucrat cu program prelungit, inclusiv după lăsarea serii. Singurele tronsoane neacoperite de asfalt sunt cele 3 pasaje de pe traseu care încă sunt în construcție, dar și aici se înregistrează un progres rapid la montarea grinzilor și realizarea suprastructurii. Gradul de realizare a proiectului a depășit 60%. Din această vară vom circula pe acest nou drum de 11,5 km.” -DRDP Brașov.

CNAIR a fazat proiectul Centurii municipiului Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) prin transferul finanțării din POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare, încheiat la 31 decembrie 2023) în Programul Transporturi 2021-2027, potrivit unui comunicat de presă. Contractul pentru proiectarea și execuția Centurii Sfântu Gheorghe (12 km.) a fost semnat în toamna anului 2021 cu asocierea GottStrasse (Lider) Perfect Consult-EuroStrada– Hidrostroy (Bulgaria) pentru 236 milioane lei, iar lucrările au început în iunie 2022 cu termen de execuție 24 luni. Proiectul este derulat de CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov. Liderul de proeict este GottStrasse, un constructor de drumuri din județul Brașov.

Municipiul Sfântu Gheorghe (muncipiul reşedinţă de judeţ pentru Covasna) se află pe traseul Drumului European 578 Braşov- Sfântu Gheorghe- Miercurea Ciuc (DN 12) iar prin relizarea şoselei  traficul de tranzit va ocoli zona urbană, notează într-un comunicat Compania de Drumuri : ,, Scopul investiției este de a degreva de trafic intravilanul localității Sf. Gheorghe. Aceasta degrevare de trafic va conduce inclusiv la reducerea numărului de accidente prin preluarea unei părți semnificative din traficul de tranzit dar și la scăderea emisiilor poluante din localitate și îmbunătățirea condițiilor de viață, îmbunătățirea confortului participanților la trafic, precum și la îmbunătățirea legăturilor între diferite localități din zonă prin reducerea timpului de călătorie ca urmare a creșterii vitezei de deplasare.”

Prin POIM Comisia Europeană finanța proiectele în procent de 85 %, iar prin PT decontarea lucrărilor este asigurată 40 %, diferența de 60 % urmând să fie acoperită de la Bugetul de Stat.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: