În plină perioadă de pregătire a conservelor pentru toamnă, cei interesați constată că prețurile au crescut consistent față de toamna trecută, scrie Rador Radio România.
În județul Giurgiu, producătorii și comercianții spun că încearcă să obțină un minim de profit, mai ales că seceta, dar și cheltuielile de producție le-au majorat costurile.
În piețele și târgurile de profil din Giurgiu, producătorii se întrec în oferte de legume și fructe, însă prețurile au crescut cu până la 20% față de anul trecut, în special din cauza secetei, iar costurile trebuie recuperate, spun producătorii.
O legătură de usturoi costă între 5 lei și la 10 lei.
„Să zicem că acoperim cheltuielile, dar profitul e foarte mic. La cheltuielile care au fost, cu irigatul și cu toate cele din cauza căldurii, e mic”, spun fermierii.
Specialiștii spun că multe dintre culturile din câmp și din solarii au fost compromise, iar pagubele se resimt în prețurile de pe tarabe.