Preţurile petrolului au scăzut joi cu peste 2 dolari pe baril

petrol 1 Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut joi cu mai mult de 2 dolari pe baril, deoarece temerile legate de un conflict mai larg din Orientul Mijlociu s-au diminuat, în acelaşi timp în care cererea din SUA a dat semne de slăbire, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,28 dolari, sau cu 2,53%, la 87,85 dolari pe baril, după ce au urcat cu aproape 2% miercuri.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 2,10 dolari, sau cu 2,41%, până la 83,29 dolari pe baril.

Temerile unei contagiuni care ar afecta livrările globale de ţiţei, din conflictul dintre Israel şi gruparea militantă palestiniană Hamas, care ar putea implica Iranul şi aliaţii săi din regiune, au susţinut preţurile petrolului în ultimele săptămâni. Acele griji s-au atenuat joi la prânz.

”Prima de securitate pe care o plătim de la începutul lunii pare să se dezumfle”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital.

Statele Unite şi alte ţări îndeamnă Israelul să amâne o invazie completă a Gaza, care este zguduită de aproape trei săptămâni de bombardamente israeliene, declanşate după o serie de ucideri în masă în sudul Israelului de către Hamas, susţinută de Iran.

Îngrijorările legate de economia globală în general au afectat şi preţurile. Randamentele Trezoreriei americane s-au îndreptat din nou spre 5%, joi, trăgând acţiunile din întreaga lume la minimele mai multor luni.

Economia Statelor Unite a crescut însă în cel mai rapid ritm din aproape doi ani în trimestrul al treilea, au arătat datele publicate joi, mărind aşteptările că Rezerva Federală va menţine ratele dobânzilor ridicate pentru mai mult timp.

O creştere a stocurilor de ţiţei din SUA în ultima săptămână a indicat o cerere mai slabă. Stocurile au crescut cu 1,4 milioane de barili, până la 421,1 milioane de barili, potrivit Energy Information Administration (EIA), depăşind un câştig de 240.000 de barili aşteptat de analişti dintr-un sondaj Reuters. Datele urmează unei scăderi surprinzătoare în această lună a datelor privind activitatea de afaceri din zona euro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: