UPDATE: România și Azerbaidjan vor analiza investiția într-un proiect comun de gaz lichefiat la Marea Neagră / Acordul semnat între Romgaz și Socar / O nouă gafă a premierului

GNL gaze naturale lichefiate Sursa foto: Linkedin / MOL

UPDATE: Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, semnarea unui memorandum cu reprezentanţii companiei azere SOCAR pentru o investiţie comună într-o facilitate de gaz natural lichefiat la Marea Neagră, scrie Agerpres.

„În urma întâlnirii bilaterale pe care am avut-o cu preşedintele Azerbaidjanului, domnul Aliyev, am căzut de acord să analizăm împreună posibilitatea demarării unui proiect comun la Marea Neagră de gaz lichefiat. Şi, în felul acesta, astăzi, o echipă de la compania SOCAR din Azerbaidjan este prezentă în România. În această după-amiază, la Guvern, vom semna împreună un memorandum, care va sta la baza unei investiţii comune într-o facilitate de LNG la Marea Neagră”, a declarat Ciucă, la începutul şedinţei Guvernului.

El a precizat că dezvoltarea unor astfel de proiecte vizează asigurarea independenţei energetice a României.

„Suntem cât se poate de conectaţi şi avem şi motivele necesare pentru a continua să dezvoltăm aceste proiecte, care să ne asigure, într-adevăr, independenţa energetică”, a afirmat premierul.

Știrea inițială

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că România va analiza împreună cu Azerbaidjan posibilitatea demarării unui proiect comun la Marea Neagră de gaz lichefiat.

„În urma întâlnirii bilaterale pe care am avut-o pe 1 octombrie la Sofia cu președintele Azerbaidjanului, am căzut de acord să analizăm împreună posibilitatea demarării unui proiect comun la Marea Neagră de gaz lichefiat. Astăzi, o echipă de la compania Socar din Azerbaidjan este prezentă în România, iar înaceastă după-amiază la Guvern vom semna un memorandum care va sta la baza unei investiții comune într-o facilitate de LNG la Marea Neagră”, a declarat premierul, în deschiderea ședinței de Guvern.

Ciucă a făcut o nouă gafă și a afirmat că depozitele de gaze au fost umplute la 20% din capacitate, deși acestea sunt la 90% din capacitate.

„E important să subliniem că la nivelul depozitelor avem înmagazinată o cantitate de gaze care depășește 20% din capacitate, ceea ce ne dă siguranța că putem să asigurăm cantitatea de gaze naturale, atât pentru consumul cetățenilor, pentru susținerea economiei și în continuare vom lua măsuri pentru a ne asigura că facem tot ceea ce este posibil astfel încât să corelăm capacitatea noastră de extracție zilnică, ceea ce asigură practic 50% din consum, cu capacitatea de extracție din depozite”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Pentru unul ca maCiuca, nu conteaza care e partea plina si partea goala a rezervorului.
    Vreti sa imi spuneti ca imbecilul asta a condus batalii in desert ?!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.