Podul de la Brăila. Undă verde pentru construirea drumurilor de legătură, fără de care podul ar rămâne „muzeu”

POD Brăila Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Construcția drumurilor de legătură pentru Podul de peste Dunăre de la Brăila a fost deblocată, după ce a fost emisă autorizația de construire pentru ultimii 15 kilometri, a anunțat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Primii 6 km fuseseră autorizați pe data de 4 martie. Fără drumurile de legătură, podul, supranumit „Golden Gate de România”, ar fi rămas „muzeu”.

„La început de mandat spuneam că, din cauza întârzierilor din trecut, exista riscul ca Podul de la Brăila să rămână muzeu. Începuse construcția podului, dar drumurile de legătură nu fuseseră începute în același timp și nu aveau nici măcar autorizație de construire. Am mai spus și că ne vom lupta ca să NU se întâmple acest scenariu nefericit. Azi am făcut un mare pas către evitarea scenariului «muzeu», prin emiterea autorizației de construire pentru cei 15km de drum nou, care fac parte din această investiție, pe baza documentației tehnice la care a lucrat constructorul în aceste luni”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Ministrul Transporturilor promite că, la sfârșitul anului viitor, podul se va deschide împreună cu 10 km din drumurile de legătură, respectiv relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin), astfel încât podul să poată fi deschis traficului din prima zi.

El a afirmat că a primit promisiunea din partea constructorului că podul nu va rămâne „muzeu”.

„Acum așteptăm ca firma de construcții să se apuce în forță de lucrările la drumurile de legătură”, a precizat ministrul.

Între timp, săptămâna trecută, a început ridicarea platformei de lucru a Podului suspendat de la Brăila. Operațiunea va dura două luni și jumătate, urmând să fie ridicate cele două cabluri principale de oțel peste pod, care vor susține tablierul.

Cablurile cântăresc împreună circa 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 km.

Podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1.120 de m și o lungime totală de 2 km.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Cred ca pana la sfarsit de 2022 trebuiesc modernizate legaturile cu traficul ce vine din Moldova.
    Fie Iasi-Tecuci- Galati-Brăila.
    Fie Focșani -Braila sau Râmnicu Sărat Brăila.
    Plus Buzău -Brăila.
    Altfel Podul nu va avea trafic.
    E o intreaga țesătură de drumuri care nu sunt functionale ca sa asigure trafic pe Pod.

  2. Si dupa finalizare tot ca un muzeu va fi…, ba chiar mai mult de atat, pentru ca trebuie sa platesti o taxa si la intrare si apoi si la intoarcere. Una singura nu era suficienta.
    Oricum am incredere ca taxa de pod de la Fetesti va fi eliminata… legea e in dezbatare parlamentara la Orban in sertar

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.