Penuria de cipuri: Intel investește 20 de miliarde de dolari în două uzine de semiconductori în SUA

Creier - inteligență artificială Pixabay Foto: Creier - inteligență artificială. Sursa: Pixabay

Intel a anunțat marți că va construi două uzine de semiconductori în Statele Unite, în momentul în care industria se confruntă cu o penurie de componente electronice esențiale, care afectează în mod deosebit constructorii auto, potrivit Le Monde.

Noul director al gigantului american, Pat Gelsinger, a precizat, într-un comunicat, că este vorba de investiții totale în valoare de 20 de miliarde de dolari (16,9 miliarde euro) pentru cele două uzine care vor fi construite în Arizona.

La conducerea grupului din februarie, fostul șef al grupului informatic VMware a anunțat de asemenea crearea unei noi divizii în SUA și în Europa, denumită „Intel Foundry Services”, respectiv o filială de servicii dedicată uzinelor specializate în materiale semiconductoare.

Pat Gelsinger își propune întărirea capacităților proprii de producție dar și creșterea gradului de folosire a subcontractorilor.

Investițiile din Arizona ar urma să creeze 3.000 de locuri de muncă calificate permanente și circa 15.000 de locuri de muncă locale pe termen lung.

O penurie de componente electronice în Asia forțează constructorii auto să încetinească ritmul de producție în întreaga lume. Cu probleme similare s-a confruntat inclusiv Dacia Renault, care a anunțat chiar azi că va opri activitatea timp de șapte zile în luna aprilie.

Investiția a fost salutată de secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo: „Anunțul Intel este un exemplu excelent legat de investițiile naționale în uzinele de semiconductori. Putem crea locuri de muncă, putem întări securitatea națională precum și siguranța și reziliența lanțurilor noastre de aprovizionare”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Nu inteleg in ruptul capului care e motivul (temeinic-!!) pt care , macar una dintre fabricile astea de cipuri , nu se construieste aici , in Romania !!! Suntem “partener strategic” , membru “validat” al UE , membru de baza in NATO , avem o infrastructura informatica puternica , care e problema de fapt ???

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.