Omul numit de Gabriela Firea și menținut de Nicușor Dan la șefia spitalelor din București organizează licitația pentru un contract-cadru de până la 230 milioane de lei

BUCURESTI - CONFERINTA - NICUSOR DAN - 15 MAR 2021 sursa foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB), instituție subordonată Primăriei București, a scos la licitație un contract-cadru cu valoarea estimată între 57 milioane lei și 230 de milioane lei pentru reparații și mentenanță la toate spitalele aflate în subordine, în următorii patru ani.

Instituția e condusă de directorul general Vasile Apostol, numit în funcție în mandatul Gabrielei Firea fără concurs și menținut de actualul primar general, Nicușor Dan, în ciuda dezvăluirilor din Libertatea, care a arătat că acesta a plătit circa un milion de lei pe reclame în presă în care era promovată Gabriela Firea.

Contractul este împărțit în 3 loturi, existând posibilitatea ca o firmă să depună ofertă pentru un singur lot, iar Administrația Spitalelor estimează că vor fi 3 participanți la licitație, potrivit anunțului din SEAP.

Șeful Comisiei de licitații este chiar directorul ASSMB, Vasile Apostol.

Punctajul acordat firmelor ce vor depune oferte (termen – limită 7 iulie) ține cont în proporție de 70% de financiar, 20% de organizarea de șantier și metodologia folosită la abordarea contractului și 10% pentru experiența șefului de șantier.

Aici, ASMMB, conform fișei de date a licitației, ar prefera pe cineva care să se mai fi ocupat de lucrări similare, la spitale: “pentru experiența constand în implicarea între 1 și 3 proiecte similare a site managerului:1 punct; pentru experiență constând în implicarea între 3 și 5 proiecte similare a site managerului: 5 puncte; Pentru experiența constând în implicarea în peste 5 proiecte similare a site managerului: 10 puncte”.

ASSMB este în subordinea Primăriei Capitalei și a primit, pentru acest an, un buget de 355 de milioane de lei. Între coaliția USR-Plus și PNL au fost mai multe contre, la votarea bugetului general, inclusiv pentru dreptul de control asupra spitalelor bucureștene. În cele din urmă, câștig de cauză a avut primarul general, Nicușor Dan.

În luna aprilie, Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei din partea USR PLUS, a acuzat conducerea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) că a cumpărat în 2020 fără licitație aparate de testare PCR, pentru detectarea infectării cu covid, care sunt nefolosite și stau în depozitele spitalelor. Întrebat de G4Media.ro despre ce aparate PCR nefolosite e vorba, Horia Tomescu a spus că există cel puțin două astfel de cazuri, la Spitalul Colțea și Spitalul Colentina. Vasile Apostol a refuzat să răspundă atunci acuzațiilor, spunând că este în concediu timp de două zile pentru a redacta un raport oficial în legătură cu criticile viceprimarului. Nici până la această oră Primăria București nu a prezentat un raport detaliat despre respectivele acuzații.

Contractul presupune executarea de lucrări de reparații la facilitățile de construcții, echipamente sanitare, electrică, termie și conexe (alei, rampe etc.), plus mentenanță, și vizează 18 spitale: Centrul de Evaluare şi Tratament al Toxicodependenţelor pentru Tineri “Sf. Stelian”, Spitalul  de copii “Dr. Victor Gomoiu”, Spitalul de psihiatrie Titan “Dr. Constantin Gorgos”, Spitalul  “Nicolae Malaxa”, Centrul de Boli Reumatismale “Dr. I. Stoia”, Spitalul  “Coltea”,  Spitalul Colentina”,  Spitalul de Chirurgie Oro-maxilo-faciala “Prof. Dr. Dan Teodorescu”, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”, Spitalul clinic de urologie “Prof. Dr. Theodor Burghele” , Spitalul clinic “Dr. I. Cantacuzino”,  Spitalul clinic “Filantropia”, Spitalul clinic de nefrologie “Dr. Carol Davila”, Spitalul clinic de pneumoftiziologie “Sf. Stefan”, Spitalul clinic “Sf. Maria”, Spitalul clinic de boli infectioase si tropicale “Dr. Victor Babes”, Spitalul clinic de psihiatrie “Dr.Alexandru Obregia “,  Spitalul Clinic de bolnavi cronici si geriatrie “Sf. Luca”. Nu sunt vizate lucrări de dotare cu tehnică și aparatură de sepcialitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.