O nouă companie vrea să participe la construirea unui terminal de bitum, în parteneriat cu Oil Terminal Constanța

oilterminal, terminal petrol Foto: Oil Terminal

Oil Terminal Constanța vrea să construiască în parteneriat un terminal de bitum/ Șase companii și-au semnalat intenția de a participa, printre care și OMV Petrom

Tamal Trading and Logistics DMCC este noua companie care vrea să participe la construirea unui terminal de bitum, în parteneriat cu Oil Terminal Constanța, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori București (BVB). Inițial, erau șase companii interesate, iar săptămâna trecută a mai apărut pe listă o a șaptea companie, SOCAR Petroleum SA.

Tamal Trading & Logistics comercializează mai multe tipuri de țiței și produse petroliere rafinate pe piața energetică globală. Compania este prezentă în Emiratele Arabe Unite, Turcia, Elveția, România, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Turkmenistan și Asia Centrală.

„În completarea Raportului curent nr. 620/21.11.2023, Societatea OIL TERMINAL S.A informează acționarii și investitorii că și firma Tamal Trading and Logistics DMCC a confirmat acceptarea condițiilor privind intrarea în competiție cu respectarea termenului de depunere a ofertelor 20.12.2023”, potrivit datelor de la BVB.

Prin urmare, în prezent, participanții la procedura de la care se așteaptă depunerea unei oferte sunt:

  1. Takida Terminal S.R.L.;
  2. Euronova Energies S.A.;
  3. Frial S.A.;
  4. OMV Petrom S.A.;
  5. Trafigura Pte Ltd;
  6. Vitaro Energy S.R.L.;
  7. Socar Petroleum S.A.;
  8. Tamal Trading and Logistics DMCC.

Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, spune că este interesată de constituirea unor parteneriate, deoarece nu deţine surse proprii pentru implementarea unor astfel de proiecte de dezvoltare. În prezent, în incinta Port Constanţa funcţionează un singur furnizor de servicii de manipulare şi depozitare bitum.

Compania îşi desfăşoară activitatea în 3 depozite, cu o capacitate totală de depozitare 1,4 milioane metri cubi. Statul român reprezentat prin Ministerul Energiei este principalul actionar şi deţine 87,75% din capitalul social.

Oil Terminal Constanța are circa 950 de angajaţi şi a înregistrat un profit net de 25,38 milioane de lei în primele şase luni ale anului, la venituri de 172,5 milioane de lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: