O companie își închide ușile pentru o săptămână, pentru a le da celor 700 de angajați o pauză de odihnă

Bumble

Compania Bumble, care gestionează aplicația de dating în care femeile fac prima mișcare, și-a închis temporar toate birourile, săptămâna aceasta, pentru a combate stresul la locul de muncă, scrie BBC. Compania le-a spus celor 700 de angajați din întreaga lume să se oprească și să se concentreze asupra propriei persoane.

Un director executiv a dezvăluit pe Twitter că fondatoarea Whitney Wolfe Herd a luat această decizie „după ce a intuit burn-out-ul colectiv” al angajaților.

Bumble a avut un an mai aglomerat decât majoritatea firmelor, cu un debut pe piața bursieră și o creștere rapidă a numărului de utilizatori.

Compania a anunțat în aprilie „că toți angajații Bumble vor avea o vacanță plătită, complet offline, de o săptămână, în iunie”.

O purtătoare de cuvânt a Bumble a spus că există câțiva angajați care vor asista clienții, în cazul în care utilizatorii aplicației au probleme. Acești angajați vor primi apoi liber pentru a se asigura că își iau o săptămână întreagă de concediu.

Purtătorul de cuvânt a confirmat că majoritatea personalului Bumble își ia săptămâna liberă.

Bumble a crescut în popularitate în timpul restricțiilor, pe măsură ce plictiseala s-a instalat printre oamenii închiși în case.

Numărul de utilizatori ce plătesc pentru Bumble și Badoo, aplicațiile deținute de Bumble, a crescut cu 30% în cele trei luni până la 31 martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform celui mai recent set de rezultate.

Wolfe Herd, în vârstă de 31 de ani, a devenit, de asemenea, cea mai tânără femeie care a preluat o companie publică în SUA, când a supravegheat debutul Bumble pe piața bursieră în februarie.

Ea a sunat clopoțelul Nasdaq ținându-l în brațe pe fiul ei în vârstă de 18 luni și în discursul său a spus că vrea să facă internetul „un loc mai amabil și mai responsabil”.

În 2017, firma și-a prezentat noul sediu din Texas, unde oglinzile de pe pereți sunt împodobite cu mesaje precum „arăți minunat” („you look bee-autiful honey” – joc de cuvinte intraductibil, n.r.). Chiar și întrerupătoarele au sloganuri, spunându-le oamenilor să „strălucească precum un diamant”.

Compania se mândrește de asemenea cu un „Mommy Bar” – descris ca „spațiu privat de alăptare” -, precum și cu servicii de manichiură și coafor, despre care fondatoarea a spus că arată „aprecierea pentru albinele noastre ocupate”.

Cât timp lucrează angajații Bumble? De la nouă până la cinci, aparent. Totuși, ei pot alege orele pe care le doresc, atâta timp cât își termină munca.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: