O companie de tigăi din SUA a fost dată în judecată pentru că susține că produce tigăile la temperaturi mai mari ca ale Soarelui

tigaia ninja Sursa foto: captură video

Poți încălzi o tigaie la 30.000 de grade Fahrenheit, adică 16.648 de grade Celsius? Aceasta este întrebarea arzătoare care se află în centrul acestui proces colectiv propus, care susține că publicitatea pentru tigăile antiaderente SharkNinja încalcă legile fizicii și ale termodinamicii, scrie The Verge.

În timp ce SharkNinja este o companie cunoscută mai ales pentru aspiratoarele-robot Shark și pentru gadgeturile de bucătărie Ninja, acest proces vizează colecția de tigăi Ninja NeverStick Premium Cookware, o linie de oale și tigăi pe care o promovează ca având calități superioare de neaderență datorită procesului de fabricație.

În loc să producă tigăile sale la o temperatură de doar 900 de grade Fahrenheit (482 de grade Celsius), așa cum fac alte mărci, SharkNinja spune că încălzește vasele de gătit la o temperatură maximă de 30.000 de grade Fahrenheit. Acest proces, potrivit SharkNinja, fuzionează “particule ceramice cu plasmă” pe suprafața tigăii, “creând o suprafață super dură, texturată, care se îmbină cu acoperirea noastră exclusivă pentru o aderență superioară”.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Dar Patricia Brown, persoana care a intentat acest proces, nu crede asta. După cum este citat în procesul lui Brown, NASA a declarat recent că “suprafața Soarelui are o temperatură amețitoare de 10.340 de grade Fahrenheit (5.726 de grade Celsius)”, ceea ce înseamnă că procesul de fabricație al SharkNinja atinge de aproximativ trei ori această temperatură.

Nu numai atât, dar Brown susține că încălzirea tigăilor SharkNinja la această temperatură este o “imposibilitate fizică”, având în vedere că aluminiul se vaporizează în gaz la 4.478 de grade Fahrenheit (2470 de grade Celsius). Procesul subliniază, de asemenea, că SharkNinja face reclamă tigăii ca fiind sigură în cuptor până la numai 500 de grade Fahrenheit (260 de grade Celsius).

Deși afirmațiile SharkNinja pot părea scandaloase, s-ar putea ca firma să nu mintă de fapt. Acest articol (din 2002) din The Washington Post descrie un proces de acoperire cu ceramică care seamănă foarte mult cu ceea ce reclamă SharkNinja:

“Cea mai nouă apariție high-tech în materie de antiaderență este un strat de acoperire numit ceramică-titan, dezvoltat în Danemarca și folosit la vasele de gătit Scanpan. Un amestec de titan și ceramică, atât de fierbinte (30.000 de grade) încât atomii lor se descompun într-un nor de particule încărcate (Techspeak: o plasmă), este lansat cu viteză supersonică pe suprafața unei tigăi de aluminiu, unde se ancorează direct în metal, formând o suprafață extrem de dură și de neșlefuită.”

The Verge a contactat SharkNinja pentru mai multe informații, dar nu a primit un răspuns.

Cu toate acestea, Patricia Brown susține că afirmațiile SharkNinja “sunt puțin mai mult decât o tehnică de marketing strălucitoare și înșelătoare” care îi convinge pe clienți să cumpere produsele sale NeverStick, care sunt mai scumpe decât tigăile antiaderente de la concurenți precum Farberware.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: