Nu se întrevede deocamdată un acord UE-China în privința taxelor vamale pentru vehiculele electrice / Prețuri minime de vânzare, o posibilă soluție

BYD masina electrica china asia 3 sursa foto: Unsplash

Reprezentanții Uniunii Europene (UE) și ai Beijingului discută alternative la taxele vamale impuse vehiculelor electrice chineze, inclusiv posibilitatea introducerii unor prețuri minime la care aceste vehicule ar putea fi vândute în Europa, dar nicio soluție nu este iminentă, au declarat luni oficiali UE, citați de agenția Reuters.

Bernd Lange, președintele Comisiei pentru comerț a Parlamentului European, a declarat vineri la un canal de televiziune german că un acord între cei 27 și China pentru înlocuirea tarifelor cu altceva este aproape.

Cu toate acestea, oficiali europeni, care au dorit să-și păstreze anonimatul din cauza caracterului sensibil al discuțiilor cu Beijingul, au afirmat că această declarație nu este corectă. Deși negocierile continuă, rămân obstacole care împiedică ajungerea la un acord.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Una dintre opțiunile luate în considerare este stabilirea unui preț minim pentru mașinile electrice importate din China, pentru a crește prețul acestora, despre care UE a concluzionat, după o lungă anchetă, că este artificial scăzut din cauza subvențiilor acordate de statul chinez.

Ca răspuns la aceste subvenții, Uniunea Europeană a majorat luna trecută tarifele pentru vehiculele electrice construite în China cu până la 45,3 %, ca parte a celei mai mari anchete comerciale din istoria sa, o măsură care a divizat Europa și a determinat represalii din partea Beijingului.

Camera de Comerț chineză cu UE și-a exprimat dezamăgirea profundă față de această măsură, calificând-o drept „protecționistă” și „arbitrară”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: