Noul șef al Starbucks va primi un salariu de 113 milioane de dolari/ Cum arată o zi din viața lui: merge la sala la ora 7, începe ziua de lucru cu sedințe de la ora 10 și nu muncește mai mult de ora 18

Starbucks Sursă foto: Unsplash

Starbucks l-a numit recent pe Brian Niccol, directorul general al Chipotle, în funcția de director general, cu data oficială de începere a activității 9 septembrie. Deși nu i se va cere să se mute în Seattle pentru noua funcție, acesta a fost de acord să facă naveta de la locuința sa din Newport Beach, California, atunci când va fi necesar. 

Oferta lui Niccol include un bonus de 10 milioane de dolari la angajare și acțiuni în valoare totală de 75 de milioane de dolari. Începând cu anul fiscal 2025, el va fi, de asemenea, eligibil pentru a primi bonusuri anuale suplimentare în acțiuni în valoare de până la 23 de milioane de dolari. Toate acestea se adaugă salariului său de bază anual de 1,6 milioane de dolari și unui bonus anual în numerar cuprins între 3,6 milioane de dolari și 7,2 milioane de dolari, în funcție de performanța lui Niccol.

Înainte de a părăsi funcția de director general de la Chipotle, Fortune s-a întâlnit cu Niccol în luna mai la un restaurant al companiei din New York City pentru a afla cum își petrece ziua la conducerea unei companii care a înregistrat venituri de aproape 3 miliarde de dolari în ultimul trimestru.

Acesta își începe ziua la ora 5:45 sau 6, își bea cafeaua, de obicei un Americano, uneori cu o prăjitură, iar la ora 7 ajunge la sală. Când face exerciții, alternează între antrenamente de forță și alergare sau mers pe jos.

După antrenament, bea un shake cu fructe, ovăz, unt de arahide și pudră proteică. El a declarat pentru Fortune că alternează între shake-uri și ouă și cârnați.

Își începea ziua de lucru verificând cu asistentul său ce este în calendar. La Chipotle, avea de obicei prima ședință la ora 10, care dura până în jurul prânzului.

În timpul acestor întâlniri, toți angajații săi direcți trec în revistă ce se întâmplă în afaceri. Întâlnirea este întreruptă de pauza de masă. Niccol a spus că ia frecvent prânzul la Chipotle. Comanda sa obișnuită la localul fast-food este un bol de pui cu orez alb, legume fajita, pico de gallo și brânză. De obicei primește chipsuri și guac cu comanda sa, sau uneori optează pentru o quesadilla barbacoa.

După prânz, era timpul pentru o întâlnire privind inițiativele strategice, de la ora 13:00 până la 15:00 sau 15:30.

El încearcă să încheie ziua fără întâlniri sau apeluri telefonice „astfel încât să te poți gândi la ce s-a întâmplat pe parcursul zilei și despre ce crezi că vrei să vorbești mâine sau dacă lucrăm la lucrurile corecte și dacă vorbim despre lucrurile corecte”, a declarat el publicației.

La Chipotle, de obicei încheia ziua la 17:30 sau 18:00 și ajunge acasă până la 18:30. După cină, era timpul pentru o plimbare și televizor. În timpul său liber, Niccol a mai fost văzut jucând în turnee de golf, cum ar fi AT&T Pebble Beach Pro-Am, foto sus, anul trecut. De asemenea, îi place fotografia, potrivit The Wall Street Journal.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: